3. decembar 2015.3. dec 2015.

Nov asfalt u M. Gorkog

Ulica Maksima Gorkog u naselju Kasarske Livade prošle subote je dobila novi sloj asflata. Ukupna površina koja je asfaltirana je 1.600 kvadratnih metara. Asfaltiran je kolovoz dužine 400 i širine četiri metra. Završnim radovima prisustvovao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je ukazao na to da meštani Kasarskih Livada imaju pravo da žive u uslovima kakve imaju gradske mesne zajednice.
- Grad ima obavezu da prati inicijativu građana u svim mesnim zajednicama, a današnje uređenje ulice je sprovedeno po principu „dva na dinar“, od čega je Grad dao dve trećine, a građani Kasarskih Livada jednu trećinu od ukupne investicije. Vremenski uslovi su išli na ruku javnim preduzećima, tako da je mnogo urađeno tokom ove godine. Može se reći da je 2015. godina imala uspešnu građevinsku sezonu, ocenio je gradonačelnik Zelenović.
Vladimir Nedeljković, direktor JP za upravljanje građevinskim zemljištem Šabac, naveo je da je ukupna vrednost investicije 3,3 miliona dinara, od čega su građani opredelili 1,1 milion dinara, a ostale dve trećine novca su sredstva JP za upravljanje građevinskim zemljištem, odnosno Grada Šapca.
Ivan Cvejić, predsednik Saveta MZ „Kasarske Livade“, pohvalio je građane koji su se u velikom broju odazvali akciji prikupljanja novca za asfaltiranje, jer je, kako je dodao, ulica Maksima Gorkog bila u veoma lošem stanju a kolovoz je otežavao normalno kretanje vozila. On se zahvalio i predstavnicima JP za upravljanje građevinskim zemljištem koji su u izašli u susret njihovim zahtevima. Takođe je za narednu godinu najavio asfaltiranje još dve ulice u njihovoj mesnoj zajednici: ičke i Ljubomira Pavlovića.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa