3. decembar 2015.3. dec 2015.
PRIČE ZA RIPLIJA

900 VRTEŠKI RADIO ŠAPCA

Skoro za neverovati ali sa talasa radio Šapca emitovana je 900 emisija popularne ivijaške Vrteške ili tačnije devet stotina sati humora, satire i dobre muzike. Sve je trajalo verovali ili ne 18 godina. Jedan od tvoraca popularne emisije Rade ergović je istakao.
- Hvala pre svega slušaocima i saradnicima te ljudima od radija sa sluhom. I eto rekorda kojim se ponosimo u nadi da će biti i većih jubileja za tim koji je izdržao ogroman pritisak ritma. Sve ostalo je nešto što nosi ivijaški duh, blistao je ergović a Bora Božanić, orđe Damnjanović i Svetlana Ljubić su se prisećali koliko prvih koraka toliko i silnih anegdota ali po dobru je lako hodati.
- Ipak u prvom planu je veliko priznanje stiglo iz Udruženja književnika Srbije koje je darovalo za nezaborav plaketu da nas nosi do novih jubileja a da će ih biti svedoči i prepoznatljivi Bora koji je u samom startu najavio 1.000 emitovanja, uz dobro raspoloženje govorili su učesnici, pravi neimari dobrog raspoloženja koje je donosilo i britko pero, zašto da ne .
Počelo je sa dobro veče ivijaši potom 400 izdanja Dobro došli ivijaši a od 1997. eto ivijaške Vrteške da zavrti i duh u dobrome pravcu dodade neko. I tako se stiže do rekorda.
Naravno posebno mesto zavređuje Boris ivojinović koji je sa Božanićem i ergovićem krojio početak a posle se lako hodalo stazom zadovoljstva.
U jubilarnoj emisiji bili su tu uz Rada: Dragomir urđević, Borana Popović, ivko Gavrilović, Jelena Kujundžić, Dragan Mićić, ića Petrović, Dragana Milović, Mioljub Damnjanović, Ljubomir orilić, trenutna glumačka ekipa te tonci koji su sve upakovali arko Nikolić, Boško Bauer te Branko Stojanović.
Po ljubavi ka poslu biće za neverovati daljina, po onome što vreme nosi materijala na pretek. Tek da se zna, Vrteška je svevremena.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa