3. decembar 2015.3. dec 2015.
NAGRADA ISTAKNUTOM NOVINARU MOMILU BOŠKOVIU

ZA NEGOVANjE VUKOVOG DELA

Šapčanin Momčilo Bošković, istaknuti pregalac javne reči (bivši dugogodišnji dopisnik Radio Beograda i Večernjih Novosti), a kasnije glavni i odgovorni urednik Radio Beograda, nagrađen je zahvalnicom za doprinos popularisanju rada Vukovih sabora, od strane Vukove zadužbine na nedavno održanoj dvadeset osmoj Skupštini ove, jedne od najstarijih kulturnih institucija u nas. Ona organizacijom Vukovog sabora u Tršiću pokušava da od zaborava sačuva grandiozno delo “oca srpske pismenosti”. Bošković je više od 20 godina pratio i izveštavao sa Vukovih sabora, koji su bili u vremenu postojanja bivše države jedna od najmasovnijih kulturnih manifestacija.
- Saboru su tada prisustvovali istaknuti političari, kulturni i javni radnici, kao i brojni gosti iz celog sveta. Naravno, bilo je i dosta učenika, a prigodne svečanosti uvek dostojne imena i dela Vuka Karadžića, kaže Bošković, koji je za uspešno izveštavanje u više navrata pohvaljen i nagrađivan od strane Radio Beograda i mnogih kulturnih institucija i organizacija u Srbiji.
Momčilo Bošković je novinarstvom počeo da se bavi još 1960. godine. Za svoj dugogodišnji rad dobio je mnoštvo priznanja i nagrada državnih institucija, radnih kolektiva, Udruženja novinara Srbije, drugih institucija i organizacija. U svojoj dugogodišnjoj karijeri objavio je veliki broj intervjua sa istaknutim sportistima, političarima, književnicima, umetnicima ali i mnogim proizvodnim radnicima i seljacima.
U zasluženu penziju otišao je sa mesta glavnog urednika Prvog programa Radio Beograda. Sada radi kao saradnik RTV ikago i Televizije AS Šabac.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa