3. decembar 2015.3. dec 2015.
LM BIOSKOP

DANI DOMAĆEG FILMA

Filmkultura predstavlja ostvarenje „O Gringo“ u okviru Dana domaćeg filma u LM Bioskopu Šabac
Dan domaćeg filma je program posvećen promociji domaćeg filmskog stvaralaštva koji se sastoji od ?besplatnih projekcija dokumentarnih filmova?. Dan domaćeg filma u prvoj nedelji decembra, u 10 gradova širom Srbije, predstavlja isto toliko filmskih ostvarenja domaćih autora. Filmovi koji će biti prikazani nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni od strane što brojnije publike.
Ovom nedeljom najavljujemo naredno izdanje Dana domaćeg filma koje će se tokom 2016. godine, realizovati u saradnji sa Filmskim centrom Srbije. Održavaće se jednom mesečno u gradovima širom Srbije, a nakon svake projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovoraju sa članovima autorkog tima filma.
Dan domaćeg filma je incijativa Filmkulture?, organizacije posvećene edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, koja za cilj ima obrazovanje i stimulaciju kritičkog mišljenja.
Projekcija filma „O Gringo“, reditelja Darka Bajića održaće se u sredu 9. decembra u LM Bioskopu Šabac, sa početkom u 20časova. Film traje 90 minuta.
Veliki broj brazilskih fudbalera postaju slavni igrajući za najpoznatije evropske klubove, a ovo je film o evropskom igraču, koji je postao najbolji igrač Brazila. Dejana Petkovića mnogi stručnjaci smatraju jednim od najvećih igrača svih vremena, čija fascinantna fudbalska karijera upravo doživljava kulminaciju. U 37. godini, sa klubom Flamengo, osvojio je šampionsku titulu i postao najbolji igrač Brazila. Ispred najpoznatijeg stadiona na svetu Marakane, ostavio je trag svojih stopala pored fudbalskih legendi kakvi su Pele, Ziko, Zagalo, Ronaldo, Ronaldinjo, Kaka, Adriano. Film prenosi doživljaje strastvenih fudbalskih navijača koji s ljubavlju i poštovanjem prate svaku utakmicu, svojim pozitivnim duhom stvaraju idealnu atmosferu tako fudbal čine najvažnijom sporednom stvari na svetu.
Darko Bajić je profesor na Katedri za filmsku i TV režiju Fakulteta dramskih umetnosti. Osnivač je producentske kuće “Magična linija” i dobitnik je velikog broja domaćih i inostranih nagrada, a njegovi filmovi i TV serije postigli su veliku gledanost.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa