3. decembar 2015.3. dec 2015.
UDRUŽENjE PARAPLEGIČARA MAČVANSKOG OKRUGA OBELEŽILO MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

JEDNAKA PRAVA I MOGUĆNOSTI ZA SVE

Sportski rezultati, nedostatak finansija, uspešna realizacija projekta „Još uvek vozim“, ali i manja zainteresovanost za probleme šabačkog udruženja obeležili su 2015. godinu
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga prošlog četvrtka, 3. decembra, u Velikoj sali Direkcije za poljoprivredu održalo je prezentaciju rezultata rada Udruženja tokom 2015. godine.
- Kad čovek nakon godinu dana, zapravo jedanaest meseci, sumira rezultate, vidi da smo ipak dosta toga uradili. ak smo uveli i neke nove stvari koje širimo ne samo u Šapcu nego i čitavom Srbijom poput našeg projekta „Još uvek vozim“. U ovoj godini krize, štednje, gde socijala i najugroženiji, najviše tereta podnose, trudili smo se i postigli prilično dobre rezultate. Naši sportisti su bili izvanredni bez obzira što smo morali smanjiti i broj treninga i broj dolazaka jer jednostavno finansije nisu dozvoljavale da sve to činimo kao i ranijih godina. Ne možemo biti nezadovoljni. Opet je dosta urađeno. Mislim da smo značajno pomakli stepenicu pristupačnosti u našem gradu i stepenicu napretka osoba sa invaliditetom ka izjednačavanju mogućnosti i postajanju ravnopravnih građana - rekao je Slaviša Savić, sekretar Udruženja.
Po rečima Milene Pantić, predsednice Udruženja, treći decembar nije dan za slavlje već prilika da se članovi okupe i porazgovaraju o protekloj godini koja će se pored postignutih rezultata pamtiti i po manjoj zainteresovanosti za potrebe osoba sa invaliditetom.
- Ovo je prilika da se sastanemo, da prokomentarišemo šta je bilo, kako smo proveli proteklu godinu, sumiramo rezultate, sretnemo sa nekim dragim ljudima. Primetno je, ipak, da je sve manje tih nekih dragih ljudi koji su nam potrebni kako bi lakše rešili probleme. Bez njih ćemo vrlo teško ići dalje - istakla je Milena.
Skupu, na kome su podeljene Zahvalnice predstavnicima medija TV Šapcu, Radio Šapcu, RTV AS, „Podrinskim novinama“ i „Glasu Podrinja“, za nesebičnu pomoć i humanost prisustvovala je i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i privredu Bojana Mladenović.
- Mi se, ne samo ovog dana, već i svih drugih dana u godini, trudimo da svima budu jednaka prava i da svi u našem gradu imaju jednake mogućnosti. Podrška postoji već dugi niz godina. Nadam se da će se ona nastaviti ako ne u istom onda možda i u većem obimu. Grad će uvek stati iza bilo kakvih inicijativa koje imaju za cilj da doprinesu tom našem zajedničkom cilju a to je da imamo jednaka prava i jednake mogućnosti za sve - izjavila je načelnica.
Međunarodni dan sooba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa