3. decembar 2015.3. dec 2015.

MED I U HUMANITARNE SVRHE

U Centru za stručno usavršavanje u nedelju, 6. decembra, članovi Društva pčelara „Cer“ imali su priliku da prisustvuju predavanjima koje su ovoga puta održali Goran Stanojević iz Smederevske Palanke i to na temu „Skupljanje pčelinjeg otpada“, Slobodan Jevtić, pčelar iz Kostolca, i dmv Snežana Milosavljević.
Predstavnici firme „Majamed“ upoznali su pčelare sa novim trendovima po pitanju kontrole kvaliteta na tržištu Evropske unije. Tom prilikom direktorka Marina Milović izrazila je želju za uspostavljanje saradnje sa Društvom pčelara „Cer“ koja je prihvaćena i ocenjena kao opštekorisna.
Pre početka predavanja članovi društva su prikupili veće količine meda koji će, kao dobrotvorni prilog, biti doniran, za početak, Društvu slepih i kratkovidih, a kasnije i drugim zainteresovanim organizacijama. Taj vid humanitarne aktivnosti naišao je na nepodeljenu podršku društva.
Da idu u pravom smeru pokazala je i nedavna Godišnja skupštini na kojoj je prva godina postojanja i rada društva od strane članova ocenjena kao „izuzetno uspešna“. Zbog velikog priliva novih članova proširen je Izvršni odbor, a za zajedničkog predstavnika DP „Cer“ i pčelarskih farmera za skupštinu SPOS izabran je Davor Šašić.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa