3. decembar 2015.3. dec 2015.
MAČVANSKI SUBNOR NAGRADIO MILENKA KOVAČEVIĆA

MEDALjA BORCA ZA MOTIVACIJU MLADIH

Povodom 70. godišnjice od Drugog svetskog rata, opštinski odbor SUBNOR Bogatića na čelu sa predsednikom Mioljubom Josipovićem iz Belotića i članom Glavnog odbora ove organizacije Dušanom Smiljanićem, nagradio je medaljom borca Milenka Kovačevića, rođenog u selu Nova Kršlja, kod Leskovca u Hrvatskoj za veliki doprinos organizovanju mladih pristalica SKJ u Mačvi.
Proznanje mu je uručeno nedavno u njegovom stanu u Beogradu, gde živi okružen pažnjom i sećanjima na ratne dane provedene u Mačvi.
- Oduševljen sam ovom nagradom i vašom pažnjom. Ratnih godina u Mačvi imao sam zadatak da okupljam mladiće, da ih upoznajem sa NOV i njenim pobedama, govorim o uspesima Crvene armije i savezničkih trupa na zapadu Evrope i novom državnom uređenju koje će biti predloženo narodu po završetku rata. Omladince smo organizovali u Skojevske organizacije, prisustvovali raznim sastancima, koje su držali stariji drugovi sa meštanima. Kretali smo se ne samo po selima Mačve, već Pocerine i Jadra. Vršili smo i različite akcije, kao u Pričinoviću, Klenju, Novom selu, Lešnici... Trebalo je narodu dati do znanja da su partizani tu i da neprijatelj neće moći raditi šta hoće, te da se bliži sloboda, priseća se Kovačević.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa