3. decembar 2015.3. dec 2015.
NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE U KOCELjEVI

NEMA VIŠKA RADNIKA

Nakon usvajanja odluke Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi kojom je predviđeno da će do početka februara meseca naredne godine broj zaposlenih biti smanjen u brojnim lokalnim samoupravama u našoj zemlji, načelnik opštinske uprave u Koceljevi Vladimir Bojić potvrdio je da to nije slučaj i sa ovom opštinom.
- Trenutno u opštini Koceljeva, računajući zaposlene u opštinskoj upravi, potom u javnim preduzećima osnovanim od strane lokalne samouprave a to su Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju i komunalno preduzeće, kao i radnike predškolske ustanove i ustanove kulture, ima 97 zaposlenih - rekao je Bojić.
Maksimalan broj onih koji bi prema važećim zakonskim propisima mogli da rade u javnoj upravi iznosi 124.
- To što Koceljeva u ovom momentu može da uposli još preko 20 radnika ne znači da će prijema novih radnika i biti jer je to ograničeno dozvolama za zapošljavanje, okvirima u budžetu itd. injenica da nemamo viška zaposlenih je rezultat odgovornog ponašanja lokalne vlasti u proteklom periodu. U ovoj opštini nije bilo zapošljavanja političkih kadrova i sada se jasno vidi da je primano samo ono što je trebalo, čak i manje od toga, jer smo uvek štedeli. Štedeli smo i na zaposlenima, spajali referate, kada neko ode u penziju njegov posao smo dodeljivali postojećim kadrovima koji su to radili za istu platu. To je na kraju rezultiralo time da ne moramo nikoga da otpustimo za razliku od mnogih opština koje će u narednom periodu imati velikih problema - ocenio je načelnik koceljevačke opštinske uprave koji je podsetio da je ova uprava, kada je on postavljen za načelnika, imala osam radnika više nego danas, te da za idealno funkcionisanje nedostaje izvestan broj kadrova.
Govoreći o modernizaciji lokalne samouprave istakao je da ima mnogo prostora za napredak u radu ali da jedna mala opština, poput Koceljeve, ne može finansijski da napravi veliki iskorak u svim oblastima uvođenja elektronske uprave odmah te da se realizacija može očekivati postepeno.
- Od Nove godine bi trebalo da startuje elektronsko izdavanje građevinskih dozvola, što će se desiti na teritoriji cele Srbije. U toku su intenzivne pripreme na obuci kadrova i uvođenju neophodnih tehničkih sredstava - izjavio je Vladimir Bojić.
V.Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa