3. decembar 2015.3. dec 2015.
OŠ „Laza K. Lazarević”

Ogledni čas nastavnika

U saradnji sa Centrom za stručno usavršavanje i prosvetnom savetnicom Snežanom Jadranović, profesorke matematike Vesna Nikolić i Dragana Maksimović su u petak, 4. decembra 2015. godine održale ogledni čas namenjen učenicima 5. razreda koji su ovom prilikom na jedan drugačiji i inovativniji način uživali u matematičkim zavrzlamama u vezi sa upoređivanjem razlomaka.
Cilj ovakvih časova je razmena iskustava i poboljšanje nastavne prakse. Sudeći po izveštaju evaluatora i kolega koji su prisustvovali realizaciji pomenutog časa, OŠ „Laza K. Lazarević” i ovoga puta može da se pohvali svojim nastavnim kadrom koji je na osnovu Standarda za vrednovanje i posmatranje školskog časa ocenjen najvišom ocenom.
Rešavajući matematičke nedoumice, učenici odeljenja 5/1 imali su priliku da se susretnu sa različitim tipovima zadataka koji su aktivirali njihovo logičko mišljenje, a demonstrativna nastavna metoda, različite metodičke igrice, rad u grupi i nesebična predanost njihovih nastavnica Vesne i Dragane, u vidu motivacije i davanja podrške, dovela je do izuzetne aktivnosti učenika i njihovog zalaganja na času.
U nadi da će ovakav vid održavanja, posmatranja i vrednovanja školskog časa postati praksa, kolektiv “Lazine” škole sprema još mnogo iznenađenja sa ciljem da se učenici na najbolji moguć način motivišu i pripreme za predstojeća takmičenja i prijemni ispit, a kasnije i nagrade za ostvarene uspehe i rezultate.
Profesor srpskog jezika, Nikola Т

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa