15. jul 2010.15. jul 2010.
PRIČA O MLADOM TALENTU ““ STRAHINjA BAROVIĆ GLUMAC

POZORIŠTE ŽIVOT ZNAČI

Između pozorišta i filma, prednost daje daskama koje život znače, jer je upravo na njima i odrastao. On je redak primer mladog čoveka koji voli pozorište, svestan njegove zapostavljenosti. Ne odustaje od svoje najveće ljubavi i savetuje mladima da rade na sebi
Svi smo svesni situacije u kojoj je pozorište u Srbiji. Međutim, verovatno pozorište treba da bude pokretač. Šabačko pozorište je jedno od najkvalitetnijih u Srbiji, i jedno od najposećenijih. Ali, mlad čovek će se pre odlučiti da 400 dinara da za turu pića u nekom kafiću, nego za jednu kartu za predstavu. Eto, na primer, kada je bilo zatvaranje sezone, karta je bila 100 dinara, a sala puna. Dakle, nije da nema interesovanja za pozorište, već nema novca. Isto tako, mladi moraju da rade na sebi, na obrazovanju, usavršavanju, čitanju knjiga, a ne memoara sponzoruša i kriminalaca. Mladi se danas obrazuju preko komercijalnih televizija, rijaliti programa i eventualno fejsbuka, što je tužno.
Koliko kao individualac možeš da utičeš na nekog iz tvoje generacije?
- Kao individualac, na žalost, ne mogu puno da uradim. Ne mogu nikog naterati da se promeni i zavoli pozorište. Kada bih radio u nekom pozorištu, mogao bih samo da dajem sve od sebe da kao dobar glumac u dobroj predstavi, animiram svojim radom nekoga da dođe u pozorište. Pozorište nije u modi i nije posećeno. U nekim pozorištima, za predstavu je zainteresovano samo sedam do deset ljudi, a ostala sedišta su prazna. Nisam mogao da verujem kada su mi neke kolege pričale to. Ali, to je slika našeg pozorišta, naše zemlje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa