3. decembar 2015.3. dec 2015.
PRVA A VATERPOLO LIGA

Derbi u Šapcu

Posle dvonedeljne pauze zbog završnice Kupa Srbije, ovog vikenda nastavlja se Prva A vaterpol+o liga Srbije, a vaterpoliste Šapca, u petom kolu, očekuje novi derbi i novi važan duel, koji već sada može Šapčane dovesti na rub plej ofa.
Na Gradski bazen, u goste „Šapcu“, lideru lige i jedinoj ekipi sa maksimalnim učinkom stiže „Beograd“, dobro poznati klub šabačkim ljubiteljima vaterpola. Ovi rivali su igrali u baražu za popunu Prve A lige ovog proleća, a ovdašnji tim bio je dominantan u obe utakmice, izborio povratak u elitu posle jedne decenije, a ekipu iz prestonice, posle gotovo 20 godina, poslao u niži rang. Ipak, reorganizacija regionalnog takmičenja, uvođenje B lige područja bivše Jugoslavije, otvorilo je vrata igračima niške Naise da budu njen deo, a samim tim otvorio mesto Beogradu da ostane u A ligi.
Kako su se upoznali sa opasnošću, odlučili su da znatno pojačaju tim i to daje rezultate već ove sezone. Trenutno su drugi i trenutno su najbliži pratilac Šapčanima, a oba tima važe za glavne favorite u borbi za plej of.
- Prethodne godine „Beograd“ je bio izrazito mlad tim koji nije imao kvalitet za A ligu. Mi smo maksimalno ozbiljno shvatili baraž, te smo rutinski slavili dva puta. Danas, osim imena, Beograđani su potpuno drugačiji i znatno kvalitetniji tim. Pokazali su snagu u ova četiri kola, sigurno ne dolaze u Šabac da izgube. Ipak, mi smo ti koji vodimo na tabeli, na nama je da damo svoj maksimum, nadam se atmosferi na bazenu kao protiv Zemuna i Zvezde i naravno, idemo na pobedu – istakao je prvotimac, Nikola Car.
Utakmica se igra u subotu, 12. decembra, od 19 časova.

D.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa