3. decembar 2015.3. dec 2015.

TEKVONDO KLUB „ŠABAC“

Zrenjaninska hala sportova “Kristalna dvorana”, bila je protekle subote i nedelje mesto održavanja balkanskog tekvondo prvenstva za 2015. godinu. Učestvovalo je 553 takmičara iz devet zemalja: Srbije, Rumunije, Bugarske, Albanije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Turske. Pored ovih zemalja bila je prijavljena i ekipa tzv. Republike Kosovo sa 15 takmičara koji su imali albanska imena, što je prvi takav slučaj na sportskim takmičenjima u Srbiji. S obzirom na to da je Kosovo za Srbiju nepriznato kao država, naš tekvondo savez, uz preporuku ministarstva sporta Srbije, nije im dozvolio nikakav pokušaj upotrebe zastave ili bilo kakvog obeležja na kimonima ili transparentima. Usled toga, oni se nisu ni pojavili, nego su odustali od takmičenja.
Tekvondo klub “Šabac” je u reprezentaciji Srbije imao pet takmičara u borbama i svi su osvojili po medalju, od kojih je jedna zlatna, jedna srebrna i tri bronzane. Mateja Vučinić je osvojio zlatnu, Ana Tijanić srebrnu, a bronzanim medaljama su se okitili Uroš Belanović, Marko Marković i Viktor Puškić.
Naši takmičari su nas sa osvojenih pet medalja na najbolji način obradovali pred kraj ove takmičarske 2015. godine. Ponosni smo na njihov nastup a posebno na Mateju Vučinića, koji je ovoga puta briljirao u svojim pobedama. Do kraja godine ćemo se pojaviti na još jednom takmičenju, a onda nas očekuju zimske bazične pripreme – rekao nam je Jovan Dedić trener tekvondo kluba “Šabac”.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa