10. decembar 2015.10. dec 2015.
PREMIJER NAJAVIO, GRADONAČELNIK POTVRDIO:

POSAO ZA 1.700 ŠAPČANA

Sledeće godine u Šapcu počinje da radi velika multinacionalna kompanija, najavljuju republički i gradski zvaničnici
Prilikom prošlonedeljne rasprave o predlogu budžeta Srbije za narednu godinu, premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je nekoliko značajnih investicija, između ostalih, i otvaranje velike fabrike u Šapcu, u kojoj će posao naći 1.700 građana. Ovu informaciju je potvrdio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji kaže da pregovori sa multinacionalnom kompanijom traju dugo, a da će o detaljima govoriti kada ugovor bude potpisan.
- Sa stranim investitorom vodimo intenzivne razgovore od početka godine. Radi se o renomiranoj multinacionalnoj kompaniji koja planira da otvori postrojenje u Šapcu. Plan investitora je da u prvoj godini zaposli 1.700 radnika, dok desetogodišnji plan rada podrazumeva radno angažovanje 3.000 zaposlenih. Ova kompanija u svetu zapošljava 250.000 radnika. Poštujući dogovor sa investitorom, ne bih želeo da iznosim druge detalje o ovoj investiciji, sve dok ne potpišemo ugovor. Potpuno smo otvoreni za sve ideje investitora, kojima na sve načine pokušavamo da pomognemo, poštujući naše ekonomske, ekološke i ostale interese, kaže gradonačelnik Šapca.
Grad će se, dodaje Zelenović, truditi da omogući još bolje uslove za rad svim privrednicima, kako stranim, tako i domaćim. Stranim investitorima, među kojima prednjače Italijani, grad je spreman da ponudi konkretne modele saradnje u oblasti zapošljavanja.
- U Šapcu posluje sedam ozbiljnih italijanskih kompanija. Većina njih želi da zaposli još radnika. Oni traže stručne kadrove, a mi kao grad imamo ideju da Šabac postane trening centar za italijanske kompanije. O ovom predlogu ću razgovarati sa ambasadorkom Italije, koju očekujemo u poseti našem gradu, navodi gradonačelnik Šapca.
Investitore u Šapcu očekuje najopremljenija industrijska zona u Srbiji, efikasna administracija, kvalifikovana radna snaga. Imamo i dobar geografski položaj, blizinu državnim granicama i frekfentnim saobraćajnicama, a u februaru počinje da radi Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, jedino u Srbiji, kaže Zelenović.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa