10. decembar 2015.10. dec 2015.
POLITIČKA TRIBINA U POZORIŠTU

NOVI OPOZICIONI SAVEZ NA POMOLU

Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija i Zapadna Srbija održale su u utorak tribinu u Šabačkom pozorištu. Okupljenima su se obratili lideri ove tri stranke: Boris Tadić, Čedomir Jovanović i Nemanja Pajić.
-Snaga vlasti i opozicije mora da se izbalansira i samo u tim okolnostima društvo ima šansu. Zato smo mi krenuli u formiranje opozicionog saveza i pozivamo i druge opozicione stranke da nam se pridruže i da otvorimo javnu debatu sa vlasti, kaoi sa građanima, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima. Ovako više ne ide. Svi pokazatelji našeg društva su loši, rekao je predsednik SDS Boris Tadić.
Čedomir Jovanović je izjavio da je Srbija 25 godina taljigala, lomila sebi ruke i noge, da bi na kraju 2015. godine došla do tačke gde je bila i pre tih 25 godina.
-Pred nama je Evropa koja je puna svojih problema, ali još uvek mi unutar nje, i sa njom na horizontu možemo pronaći mnoge odgovore na pitanja koja su u međuvremenu postala teška, smatra lider LDP.
Zapadna Srbija je u Šapcu već potpisala koalicioni sporazum sa SDS, a li i sa Socijaldemokrstskom partijom Srbije, Rasima Ljajića. Predsednik ZS Nemanja Pajić naveo je da su u toku pregovori i sa LDP i očekuje da će to biti koalicija sa kojom će izaći na predstojeće lokalne izbore.
Ovaj opozicioni blok nastaviće da održava tribine širom Srbije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa