17. decembar 2015.17. dec 2015.
ŠIRENjE KANALIZACIONE MREŽE U ŠAPCU

INVESTICIJA OD MILION I PO

U sklopu akcije širenja kanalizacione mreže, radnici JKP „Vodovod“ prošlog četvrtka počeli su radove u ulici Mike Petrovića Alasa na Letnjikovcu. Zahvaljujući vrednoj investiciji meštani će rešiti višegodišnji problem
Nakon širenja vodovodne mreže, u šta je tokom protekle četiri godine uloženo više od četiri i po miliona evra, plan grada i rukovodstva „Vodovoda“ je da svi građani, gde god je to izvodljivo, dobiju priključke i na kanalizacionu mrežu. Ovu mogućnost iskoristili su stanovnici ulice Mike Petrovića Alasa, na Letnjikovcu, gde su počeli radovi na izgradnji mreže.
- Svake godine u širenje kanalizacione mreže investiraćemo oko milion evra. Počeli smo u Majuru, a nastavljamo na Letnjikovcu i u drugim prigradskim mesnim zajednicama. U ulici Mike Petrovića Alasa radi se 130 metara mreže, gde očekujemo potpisivanje ugovora sa devet porodica. Ovaj posao je vredan oko milion i po dinara, rekao je Aleksandar Prodanović, direktor JKP „Vodovod Šabac“
Predstavnici Saveta mesne zajednice Letnjikovac bili su posrednici u dogovoru meštana i Gradske uprave.
- Ovo je jedna od akcija koje je savet sproveo u ovoj godini. Članovi saveta su većinom mladi ljudi, energični i spremni da rade, a naše inicijative i ideje prepoznao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Uz njegovu, i pomoć direktora JKP „Vodovod“ uradili smo značajan posao za stanovnike ulice Mike Petrovića Alasa, navodi Nikola Veselinović, predsednik Saveta MZ Letnjikovac.
Žitelji ove ulice su zadovoljni, jer posle nekoliko godina rešavaju za njih veoma važno pitanje.
- Ovo nam je od životne važnosti. Pre tri godine smo ušli u proces, a pre toga smo duži period pregovarali sa nadležnima. Drago mi je da smo uradili posao, uz pomoć Mesne zajednice i grada, kaže meštanin Milan Stevanović.
PRIORITET ŠIRENjE MREŽE
Širenje mreže i povećanje broja priključaka, biće prioriteti „Vodovoda“ u narednom periodu, jer je strategijom grada predviđeno da se za ove namene svake godine izdvoji milion evra. Poseban akcenat biće stavljen na prigradske mesne zajednice, poput Majura, Jevremovca i Pocerskog Pričinovića, gde nadležni najavljuju obimne radove. Iz „Vodovoda“ pozivaju sve zainteresovane da se priključe na mrežu i iskoriste pogodnost plaćanja na 24 mesečne rate.

M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa