17. decembar 2015.17. dec 2015.
PREDSTAVLjENI REZULTATI DOSADAŠNjEG RADA

JOŠ UVEK VOZIM

Završna konferencija projekta „Još uvek vozim“, koji su realizovali Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga, održana je prošlog ponedeljka u Medija centru u Beogradu. Na konferenciji su predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada. Projekat su podržali Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Agencija za bezbednost saobraćaja i Grad Šabac. Pored ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina i Duška Pešića iz Agencije za bezbednost saobraćaja, na konferenciji je govorio Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika Šapca i predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja.
- Uspeli smo sedam lica da osposobimo da budu samostalni predavači. U protekla tri meseca održali smo oko 50 predavanja za ukupno 4.530 učenika u 14 gradova. Nismo želeli da ovu priču ograničimo na 5 gradova jer je ona mnogo efektnija kada se čuje u svakoj lokalnoj samoupravi – istakao je Slaviša Savić, predsednik Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga.
- Podržavamo akciju „Još uvek vozim“ od samog početka, jer verujemo da je ovo najbolji način da se preveniraju teške saobraćajne nesreće. Saveti koje srednjoškolcima – budućim vozačima daju osobe koje su se suočile sa tragičnim posledicama saobraćajnih nezgoda, ostavljaju najsnažniji utisak na mlade. Tako ćemo, verujem, doprineti formiranju odgovornih navika kod budućih mladih vozača, kako bismo sačuvali njihovu i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa