Инфо

Берза

  • aero 801 ▲ 0,13%
  • alfa 31.500 ⚫ 0,00%
  • enhl 680 ▼ -1,45%
  • kmbn 2.748 ▼ -0,04%
  • kmbnpb 1.150 ▲ 3,14%
  • niis 695 ▼ -3,34%
  • sjpt 180 ⚫ 0,00%
  • tlkb 8.001 ▲ 0,01%
  • vbse 1.600 ▲ 6,60%
(17. децембар 2015.)
УСПЕШНИ У СВОМ ПОСЛУ

ЗНАЊЕ ТРЕБА ДЕЛИТИ

Анализа, едукација и стандард неопходни за успех
Пре неколико дана Божа Јанковић, власник и директор Агениције за консултантске услуге “Љуалитy Ас” добио је Специјално признање за допринос развоју квалитета и привреде у региону од Привредне коморе Ваљева. Награду види као захвалност за свој рад и награду за труд. Води се тиме да знање не треба држати за себе, него га пружити људима онолико колико се то може. Каже да је увек спреман да на организованим скуповима одржи предавања која не морају бити плаћена, ако ће она донети нов посао, ојачати привреду или помоћи да се отвори нова фирма.
Агенција постоји од 2008. године и бави се имплементацијом ИСО стандарда, ХАСАП и мноштва других који су у Србији актуелни већ дужи низ година. Посебно се последњих неколико година ради на овим стандардима, са отварањем могућности да се Србија прикључи Европској унији.
Поред својих запослени, у зависности од пројекта, ангажују стручњаке за поједине области, углавном професоре са факултета. Тако формирају екипе најбољих људи који раде на постављеном задатку.
-Постоје фирме које су доста добро схватиле наш значај. Ако имате стандард имате и могућност да се појавите на страном тржишту. Ми у Србији често мислимо да је довољно купити опрему и почети са производњом. Не размишљамо много о томе да едукујемо људе и производимо по светским стандардима. Боримо се на тржишту уместо да испитујемо тржиште пре тога. Прво се ради анализа, па се онда инвестира. Наука и техника су толико напредовале да се морамо едуковати, напредовати и стандардизовати своје производе, објашњава Јанковић и истиче да не остварују сарадњу са фирмама за које сматрају да не заслужују да имају стандард.
Највише раде на територији коју покрива Привредна комора Ваљево, али имају посла и по целој Србији и Босни. Посебно добро сарађују са женама предузетницама. Јанковић наводи да боље раде посао, па имају и попуст на њихове услуге. Такође, и чланови Ротари клуба мање плаћају обављање послова овој Агенцији. Бесплатан савет од Боже Јанковића може добити свако.
Истиче да удруживање привредника увек помаже. Као позитиван пример Јанковић наводи пољопривреднике у Војводини.
-Пољопривредници у Војводини се организују и набављају опрему удружени, као мини задруге. Мислим да се тако може радити и у оквиру малих предузећа. За похвалу је да је Шабац један од организованијих градова. Овде се налази један део активности Привредне коморе Ваљево. Имамо Савет за праћење привредних кретања који успешно ради на едукацији и покушава да помогне малим и средњим предузећима. То у другим градовима нема. Привреда у Шапцу прилично добро ради, истиче Јанковић.
Поред имплементације, баве се и реструктурирањем фирми које имају проблема у пословању.
Могу се наћи преко одељења Привредне коморе Ваљево, које се у Шапцу налази у улици Владе Јовановића.
Прошле године је фирма “Љуалити Ас” добила награду “Капетан Миша Анастасијевић” за развој и унапређење пословања. М.М.

Од недавно у Шапцу– Ризница здравља
„Здрава паста“ за целу породицу
Одабиром правих састојака,потпуно природних и нешкодљивих за здравље, успели смо да наша паста буде оно што њено име и обећава. Идеја наше „Здраве пасте“ је да не садржи никакве отровне састојке, а самим тим не сме да штети ни нашим зубима, уколико приликом прања прогутамо одређену количину, те је као такву могу користити и деца и одрасли.
Сода бикарбона и калцијум карбонат су најблажа абразивна средства која се могу наћи, вишеструко су мекша од наших зуба, тако да прањем не би смели да се оштете ни зуби ни десни. Однос соде бикарбоне и калцијум карбоната у „Здравој пасти“ обезбеђује супериорно уклањање плака и других наслага са зуба. Будући да је сода бикарбона базна со, и у реакцији са киселинама у нашим устима, долази до неутралисања и цела средина постаје благобазна и као таква представља идеалну средину за здавље наших зуба. Ово је изузетно важно због чињенице да су све болести зуба проузроковане киселинама у устима,које настају када бактерије почну са прерадом остатака хране у усној дупљи. Сода бикарбона има антибактеријска својства, као и есенцијална уља која су у саставу наше пасте,и помажу и код проблематичних десни. Потврда и коментари наших стоматолога је да у већини случајева, проблеми нестају после две недеље.
Спровођењем анкете која је обухватала узорак од 1.000 испитаника, различитог старосног доба, пола, образовања на територији целе Србије, добијамо еуфоричне, позитивне реакције и одговоре испитаника.Чињеницу да нашу пасту и најмање дете може користити, чак и прогутати, а да се притом здравље не угрожава, јер је по Фармакопеји храна, буди посебну заинтересованост родитеља и деце.
Шабачка „Ризница здравља“ производњу „Здраве пасте“ реализовала је у септембру ове године. Седиште компаније налази се на Обреновачком путу бб, Мишар, у просторијама фирме „Ингсофт“.
Пласирањем производа на тржиште и усресређеност на представљање наше пасте, резултирало је склапање сарадње са групацијом „Универекспорт“, највећим домаћим малопродајним ланцем, са преко 120 малопродајних објеката.
„Здрава паста“ се може наћи у свим приватним апотекама на подручју града Шапца и шире, а за неколико дана и у државним апотекама.
Промоција „Ризнице здравља“ реализована је и у „Био Шпајзу“, продавници здраве хране у Београду, чија је мисија да популише здрав начин живота, и данас преставља највећег увозника и дистрибутера здравих производа. У наредном периоду очекујемо почетак сарадње, а самим тим продају „Здраве пасте“ у продавницама здраве хране на територији целе Србије.
Компанија „Кепром“, једна је водећих дистрибутерских компанија у области производа за бебе и малу децу у Србији, уврстила је нашу пасту у асортиман производа свих „Акса“ дечијих продавница.
Средином јануара 2016. године, „Здрава паста“ биће доступна и у 136 „Лили“ дрогерија широм Србије.
Све додатне информације можете добити посетом нашег сајта – њњњ.ризницаздравља.рс или путем телефонског позива на број 015/380-180.
У „Ризници здравља“ настављамо са ширењем линије здравих, најквалитетнијих производа које ћемо учинити доступним свакој породици која брине о свом здрављу.
ПР „Ризнице здравља“, Јована Јован

Најновији број

13. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa