17. decembar 2015.17. dec 2015.
Program modernizacije osnovnih Škola u Srbiji

REKONSTRUKCIJA OBJEKATA

Osnovnoj školi u Krupnju odobreno 78.357 evra za rekonstrukciju krova starog preko 30 godina. Drugi deo posla se odnosi na zamenu spoljne stolarije i do sada je realizovano oko 30 procenata, a ukupna vrednost radova iznosi 88.492 evra
U okviru Programa modernizacije škola Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Evropske investicione banke u opštini Krupanj su u proteklom periodu izvedeni radovi na izgradnji, rekonstrukciji i adaptaciji školskih objekata. Konkretno, u matičnoj školi u Krupnju su izvedeni radovi na adaptaciji i rekonstrukciji krova, zameni oluka, letvi, skidanju krovnog pokrivača, izolaciji i ugradnji potrebne stolarije.
- Osnovnoj školi u Krupnju odobreno 78.357 evra za rekonstrukciju krova starog preko 30 godina, koji je bio potpuno dotrajao. Posao je relizovan i priveden kraju stvavljanjem gromobranske instalacije. Drugi deo posla se odnosi na zamenu spoljne stolarije i do sada je realizovano oko 30 procenata, a ukupna vrednost radova iznosi 88.492 evra. Radi se o poslu velikog obima jer na školi u Krupnju ima više od 220 otvora. Za realizaciju oba posla zaduženo je preduzeće Modulor d.o.o. Beograd- saznajemo od direktora osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju Dragana Blagojevića.
Direktor škole ističe i posao vezan za japansku donaciju u iznosu 66.400 evra namenjen za izgradnju toplovoda i zamenu unutrašnje stolarije koja obuhvata 56 vrata. Ovaj posao je realizovan u potpunosti u iznosu od 50.000 evra, dok je za preostali deo novca japanskoj ambasadi upućen zahtev za remont kotlarnice i trenutno se čeka na odobrenje.
Takođe, važna investicija koja je završena se odnosi na rekonstrukciju izdvojenog četvororazrednog odeljenja škole u selu Tolisavac koja se realizuje iz kapitalnog dela budžeta opštine Krupanj. Ove školske godine je izvršena i sanacija đačke kuhinje u izdvojenoj osmorazrednoj školi u selu Kostajnik. Iz kapitalnog dela budžeta opštine dosta je urađeno na saniciji električne instalacije škole i sportske hale u Krupnju, a nešto ranije je izvršena zamena paketa u sportskoj hali u Krupnju u visini od sedam miliona dinara. U planu je i rekonstrukcija krova čija realizacija se uskoro očekuje. Urađeni su projekti uređenja parking prostora ispred sportske hale i rekonstrukcija zgrade osmorazredne škole u Kostajniku. U narednoj godini se planira sanacija mokrih čvorova u matičnoj školi u Krupnju za koju je u toku izrada projekta.
Podsećamo da se Osnovna škola „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju prošle godine pokazala kao dobar domaćin republičkog takmičenja iz istorije u kome je učestvovalo preko 600 učenika iz cele Srbije, dok se ove godine planira organizacija republičkog takmičenja iz geografije. Plan je da osnovna škola u Krupnju vremenom postane pravi obrazovni centar za organizaciju sličnih manifestacija na koje će dolaziti učenici iz cele zemlje.
D. Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa