17. decembar 2015.17. dec 2015.
DOBROTVORI U CENTRU ZA DECU I MLADE

PRIREDBA I POKLONI ZA ŠTIĆENIKE

Učenici i profesori Ekonomsko trgovinske škole posetili su Ustanovu za decu i mlade „Šabac“ i podelili novogodišnje paketiće korisnicima
U šabačkoj Ustanovi za decu i mlade prošlog utorka bila je praznična atmosfera. Đaci i profesori Ekonomsko trgovinske škole, uz podršku Lutkarskog pozorišta Biblioteke šabačke organizovali su prigodnu predstavu, dok je Slobodan Petranović Šarac, u ulozi Deda Mraza, podelio novogodišnje paketiće, čiju su nabavku finansirali učenici, zaposleni i pojedini privrednici. Organizatori akcije kažu da im je veoma drago što su i ove godine uspeli da usreće osobe koji borave u ovoj ustanovi i ulepšaju im dan.
- Veliko nam je zadovoljstvo što već šest godina sarađujemo sa „Kućom dobre volje“. Tokom tih godina trudili smo se da, uz veliku pomoć Učeničkog parlamenta i naših zaposlenih koje predvode psiholog Jelena Gajić i pedagog Katarina Stojićević, obradujemo mlade koji koriste usluge ove ustanove. Veliku zahvalnost dugujemo i privrednicima koji su nam pomogli u realizaciji ove akcije, rekao je Velimir Kuzmanović, direktor Ekonomsko trgovinske škole.
Učenički parlament rado učestvuje u ovim akcijama, uz ogroman odziv đaka.
- Svake godine organizujemo niz akcija koje imaju humanitarni karakter. Različitim aktivnostima skupljamo sredstva koja usmeravamo tamo gde je to najpotrebnije. Na ovu akciju, koja je postala tradicionalna, veoma smo ponosni, naveo je Dimitrije Jovanović, predsednik Učeničkog parlamenta.
Zaposleni u Ustanovi za decu i mlade zahvalni su na poklonima i pažnji, koju su humani učenici poklonili njihovim štićenicima.
- Zahvalni smo đacima i profesorima Ekonomsko trgovinske škole što misle na naše štićenike i što im svake godine pomažu. I tokom praznika, naša ustanova će većini njih biti dom, tako da im pokloni, a posebno slatkiši koje obožavaju, znače puno, rekla je Marijana Tadić, psiholog Ustanove za decu i mlade „Šabac“.
Nastavak saradnje
U svakoj kući, pa tako i u „Kući dobre volje“, praznični dani su period još veće sreće i radosti. Kako smo čuli, druženje koje su pre nekoliko godina đaci i profesori Ekonomsko trgovinske škole započeli sa mladim osobama koje borave u ovoj ustanovi, nastaviće se i u budućnosti.
M.S.M

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa