17. decembar 2015.17. dec 2015.
Predškolci uče pravila ponašanja u saobraćaju

STVARANjE DOBRIH NAVIKA

Interaktivna predstava „Usporite u zoni škole“, u organizaciji Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji Šapca uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja, održana je prošlog četvrtka u vrtiću „Mladost“. Oko 150 dece najstarijeg uzrasta, uz druženje sa glavnim akterima predstave - Pažljivkom, Zebrailom i saobraćajnim policajcem, naučilo je osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. Predsednik Saveta i zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić prisustvovao je predstavi podelio poklone deci.
- Zadovoljstvo je biti sa najmlađima u vrtiću. Ovo je pravi uzrast da stvaramo dobre navike, pa i navike u saobraćaju. Drago mi je što je Predškolska ustanova „Naše dete“ otvorila svoja vrata ovoj predstavi, ali i ovoj temi. I ranije se radilo na planu povećanja bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, a ja verujem da će se u narednom periodu raditi i više, rekao je Nemanja Pajić, predsednik Saveta i zamenik gradonačelnika Šapca.
Direktorka Predškolske ustanove „Naše dete“ Sandra Mićić istakla je koliko je bezbednost dece važna svim zaposlenima u ovoj ustanovi.
- U našoj ustanovi dosta pažnje se poklanja ovoj temi, jer nam je bezbednost dece na svakom koraku ispred svega. Ova predstava na zanimljiv, interaktivan način komunicira sa decom, a oni to vole. Zato mi je drago što je Savet za bezbednost saobraćaja predložio ovu saradnju, a deci omogućio da im u goste dođu junaci crtanih filmova koje oni vole. Sigurna sam da će ovako stečena znanja duže pamtiti i lakše primenjivati, rekla je Sandra Mićić, direktorka PU „Naše dete“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa