17. decembar 2015.17. dec 2015.
TRIBINA DS U ŠAPCU

ZAJEDNO DO BOLjE SRBIJE

Gradski odbor Demokratske stranke održalo je prošlog petka, u punoj sali Kulturnog centra, tribinu povodom predstavljanja izbornog programa. Proteklih šest meseci preko 300 stručnjaka okupljenih oko Demokratske stranke radilo je na predlogu Programa o kome su sa članovima stranke u Šapcu razgovarali funkcioneri stranke Aleksandra Jerkov i Radoslav Milojičić.
Cilj ovakvih tribina, koje DS u proteklom periodu organizuje širom zemlje, je da zajedno u razgovoru sa članovima i simpatizerima stranke kreiraju program koji će biti odgovor na sva životna pitanja sa kojima se građani Srbije suočavaju.
-Izašli smo sa setom novih mera koje su prilagođene konkretnim problemima sa kojima se ljudi danas suočavaju. Ideja za razgovor sa građanima proističe iz želje da čujemo šta oni od nas očekuju i šta nam zameraju. Nije DS bila bezgrešna, jer da je bilo tako ne bi izgubila na izborima. Želimo da ovaj put radimo samo za građane. Više prava na grešku nema, rekla je Aleksandra Jerkov, narodna poslanica i članica Predsedništva DS.
Šef centralnog izbornog štaba i predsednik opštine Radoslav Milojičić smatra da je ova Vlada najgora u istoriji Srbije. Prema njegovim rečima, Srbija je zadužena još 10 milijardi evra za četiri godine.
-Ne postoji ni jedna investicija. Ni jedan građanin, kako Šapca tako cele Srbije, nema više novca u novčaniku, hrane u frižideru, ni goriva u rezervoaru nego što je imao od 2008. do 2012. godine. Poražavajuća činjenica je da Srpske napredna stranka i dalje želi da na silu prekomponuje bilo koju vlast. Nije im dovoljno što imaju 98 odsto lokalnih samouprava pod svojom kontrolom, ni što su sve one devastirane i što će katastrofalnim zakonom da im oduzmu 8 milijardi dinara, naveo je Milojičić.
Svim ovim temama DS se detaljno posvetila u novom programu stranke sa konkretnim rešenjima i predlozima mera za poboljšanje situacije u kojoj se država nalazi. Ističu da je do januara, kada se očekuje finalizacija, Program otvoren za sugestije građana, nevladinih organizacija i članova stranke, odnosno, svih onih koji su spremni da se bore za stvaranje moderne, evropske Srbije.
Demokratska stranka je pozvala sve zainteresovane građane i članove stranke da dođu u prostorije Gradskog odbora i da daju svoje sugestije i predloge kako bi svi zajedno od Srbije napravili pristojno mesto za život.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa