24. decembar 2015.24. dec 2015.
KADA BI POSTOJAO DEDA MRAZ – OČEKIVANjA OD 2016. GODINE

ČekajuĆi poklone iz Laponije

Rukovodstva i navijači šabačkih klubova u kolektivnim sportovima, svoje želje poslali su Deda Mrazu i sada, u (ne)mirnoj zimi, iz daleke Finske, čekaju detaljne mape ka uspehu, ka zvezdama, baš ispod svoje jelke. Deda Mrazovi izaslanici krenuli su ka Šapcu, put je dug, a većinu čekaju brojne prepreke i rivali.
RK „METALOPLASTIKA“ (4. mesto, 16 bodova; CILj – plej of i 2. mesto) – Na putu ka plej ofu, „Požarevac“ preti, a njihov Deda Mraz čeka priliku da pretekne kolegu/ rivala koji se kreće ka našem gradu. Daleko iza, ali još u trci, su sanke na deonici Laponija – Kać. Ipak, Šapčani pobedom u prvom kolu u 2016. godini, protiv „Jugovića“, Kaćanima ruše sve snove. Požarevljane u preostalih šest kola njih čekaju ekipe iz vrha i gostovanje na „vrućem“ parketu u Kaću, dok MP, sa 2 boda viška, između ostalih očekuje, samo put u Požegu i dolazak Partizana. Jasno je ko je favorit. Za SEHA ligu, neophodno je biti ispred trenutno vodećih timova lige i verovatno „Spartaka“. Put za sanke do plaj ofa je čist, ali do Regionalne lige, biće puno „kiše i vetra“, naročito oko Subotice i Beograda.
ŽRK „MEDICINAR“ (6. mesto, 9 bodova; CILj – sredina tabele) – Moralo je bolje u Kučevu, možda se moglo više u Jagodini, ali je bilo sjajno protiv vodećeg „Izvora“ u Šapcu, odlično protiv Sloge i Inđije na istom mesto. Želja Šapčanki je mirna sezona i „zlatna“ sredina. Sve eventualne brige oko opstanka mogu prebrinuti pobedama protiv autsajdera Vojvodine, Jagodina i Kučeva, pred svojim navijačima. Izaslanik iz Laponije već je blizu ciljanog odredišta, a i četvrto mesto samo je bod daleko....
VK „ŠABAC“ (1. mesto, 21 bod; CILj –plasman među 4 ekipe) – Posle ovakve, 2015. godine bez poraza, povratka u grad i maksimalnog učinka na polusezoni, plej of ne može biti želja, ona je već precrtana sa spiska koji je pravljen početkom novembra. Umesto toga, ulazak među četiri je san koji Šapčani sanjaju tokom januara. Skicu puta do vrha koju nose sanke iz Finske, pokušaće da ukradu prvo Nišlije, a onda, ako sve bude kako je zamišljeno, Novosađani ili Kragujevčani. Ukoliko se njima odoli, putnici iz Finske mogu uživati u „zemlji vaterpolo snova“ gledajući utakmice sa C. Zvezdom ili Partizanom, u (polu)finalu plej ofa.
OKK „ŠABAC“ seniorke i seniori (1./12., 18/16 bodova; CILj – Prva liga/opstanak) – Negde je krajem prethodne sezone „zaribao“ autobus šabačkih košarkašica, odveo ih na stranputicu, put nižeg ranga, ali Šapčanke su, čini se, lako pronašle put natrag, putuju bez problema, kolovoz je čist, rezervoar bodova ispunjen do vrha.... put od Laponije do Šapca, u ovom slučaju, brz je i lak. S’ druge strane, ukoliko je na listi želja muške ekipe stajalo bilo šta drugo osim opstanka u Regionalnoj ligi, sanke, verovatno, nisu ni krenule. Dvanaesto mesto od 14 ekipa, „pozcija odmah iznad crte“ i samo 3 pobede u 13 utakmica sve govori. Isto želi i Bajina Bašta, jedan tim će biti razočaran u Deda Mraza na kraju.
ŽKK „DUGA“ (2. mesto, 15 bodova; CILj – drugo mesto) – Ovo je prva nova godina i prva lista želja za novoosnovani klub. Potrudili su se da, igrama u prvom delu Druge lige, raščiste put za irvase sa severa. Snovi o prvom mestu ipak nisu realni, ali verovatno će pehar biti na listi pred 2017. godinu.
OK/ŽOK „ZASLON“ (5./6. mesto, 17, 9 bodova; CILj – Viši rang/sredina tabele) – Saonice u bojama Velikog Gradišta su poodmakle, a mape puta do snova koji se zovu Prva liga, putuju i ka: Šapcu, Kostolcu, Loznici, Aranđelovcu i Mladenovcu. Irvasi su u ljutoj borbi, jedni pored drugih. Sve rivale Šapčani dočekuju na svom parketu na proleće, te i paket sa grbom Zaslona ima lepe šanse da dođe do cilja na vreme. Uz Gradištance, mesta ima za još dvoje. Dame šabačke odbojke biće zadovoljne sredinom tabele, tu gde su i sada.
FK „MAČVA“ (2. mesto, 30 bodova; CILj – 1. mesto i Prva liga) – Prošle godine, sanke koje su nosile opstanak u drugom rangu, potpuno su zalutale, nevreme na putu bilo, čini se, preveliko, vetrovi jaki. Iskustvo bolno za sve koji su ga preživljavali. Da bi ponovo došli na taj put, dobili novu šansu, moraju preći preko Smedereva. Pre finalnog „presedanja“ u prestonici Despota Stefana, „crveno – crne“ čekaju opasne „krivine“ kod Topole i Lajkovca. Skretanje kod Lajkovca moraju preći i Smederevci. Ipak, u nastavak trke ka cilju, ulaze sa lakšim rasporedom i prednošću od 3 boda.
FK „RADNIČKI ŠABAČKI“ (5. mesto, 25 bodova; CILj – plasman pri vrhu) – Prvi put od reaktiviranja, vreća sa željama drugog šabačkog fudbalskog kluba, lakša je za teret plasmana u viši rang. Bilo je tokom jeseni i lepršavih igara, drmali su i vetrovi „šabačke crvene“, ali ne novogodišnje želje Radničkog na putu su ostvarenja.
FK „PROVO“/FK „JEDINSTVO 1945“/FK „RAĐEVAC“(3./4./9. mesto, 28/25/19 bodova; CILj – plasman pri vrhu, sredina tabele) – U Provu i Vladimircima mogu mirno spavati tokom praznika i lagodno čekati jutro otvaranja poklona, njihovi darovi biće pod jelkom. Pehar umotan u ukrasni papir biće na Zlatiboru, a oni sa relaksiranim prolećem već su kod Opštine Vladimirci. Ko zna, već dogodine, možda na šampionskom trofeju bude pisala ista destinacija . Put do opstanka i sredine Krupnju je čist, mirno zimuju na sredini tabele, veće želje su nerealne.
KMF „BELATORES“ (1. mesto, 23 boda; CILj – prvo mesto i Druga liga) – Blago onome kome su dodeljene želje šabačkih igrača futsala. Sve poznate nezgodne prepreke, od Uba do Kosjerića su uklonjene, put je prohodan, nebo vedro, pratioci su daleko, gužve nema.
ŽFK „MAČVA“ (7. mesto, 4 boda; CILj – opstanak u Super ligi) – Istu želju za novu godinu poželele su Šapčanke i Zemunke, a jednima neće biti ispunjena. „Mačva“ ima bod više, ali i poraz od Sloge na domaćem terenu. Da bi mogle sa istog mesta da žele bar isto i sledećeg decembra, irvasi iz Laponije, moraju biti pažljivi kod Zemuna.
D. Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa