24. decembar 2015.24. dec 2015.
PRVA A LIGA – 7. KOLO

Maksimalno

VK „Šabac“ – VK „Dunav“ 9:8 (5:2, 2:2, 1:1, 1:3)
Gradski bazen. Gledalaca 600. Sudije: Golijan (Beograd) i Šnajder (Obrenovac). Delegat: Ćirić (V. Banja) Isključenja: Šabac 11, Dunav 11. Peterci: Šabac 1(1).
ŠABAC: Aleksić, Petrović, B. Popović (kap) 1, Prolić, Nosović, Rackov 5, Car, Tenžera, Bogićević, Lončarić, Šormaz 2, Eraković, S. Popović, Mijatović 1. Trener: Strugar
DUNAV: Ristić, Petković 1, Rađenović, Šćepanović 2, Tintor 2, Ranković, Radovanović, Makić, Mačić 2, Talaja 1, Popović (kap), Knežević, Šantalab, Marinković. Trener: Vukanović
Nije se „Šabac“ oprostio dobrom igrom od svojih navijača u ovoj kalendarskoj godini, ali se oprostio pobedom, zadržao maksimalan učinak i ostao na sigurnom putu ka plej ofu.
Na najbolji tim Prve A lige, Šapčani su ličili najviše u prvih osam minuta. Dominantni u odnosu na rivala, lucidni u napadu, precizni u šutu, snalažljivi u gužvi i to je donalo 5:2 na odmoru. U ovom periodu, ali i na celom meču, istakao se Rackov. Nije ni druga četvrtina donela mnogo drugačiju sliku. Novosađani su učvrstili odbranu, ali još dva puta je lopta završila iza Ristića. Neatraktivan vaterpolo viđen je u trećem periodu. Golova nije bilo do poslednjeg minuta i poslednjih napada kada su rivali pogađali po jednom. „Dunav“ je zaigrao na sve ili ništa u poslednjoj četvrtini i uz greške nesvojstvene domaćima, malo je nedostajalo da im to donese iznenađenje. Postigli su Vojvođani dva vezana pogotka u završnici i 26 sekundi pre kraja prišli na samo gol zaostatka. Pokušali su presingom da dođu do poseda i prilike za remi, ali ovaj put iskustvo je dalo „odgovor“, sačuvalo je loptu i bodove. Liga se nastavlja 6. februara, kada u Šapcu gostuje „Banjica“.
TABELA: 1. ŠABAC 21, 2. Beograd 15, Banjica 15, 4. Dunav 12 bodova...
Godina bez poraza
Poslednji poraz u zvaničnim mečevima, šabački vaterpolisti pretrpeli su 27. decembra 2014. godine, od Taša, u 4. kolu Prve B lige. Tokom 2015. godine, odigrali su 18 utakmica i ostvarili 16 pobeda i samo dva remija.
D.B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa