24. decembar 2015.24. dec 2015.
NOVOGODIŠNjA IZLOŽBA OŠ „SVETI SAVA“ OTVORENA U GALERIJI KULTURNOG CENTRA

RADOVI TKANI LjUBAVLjU

Njihov život je drugačiji od ostalih vršnjaka, a s druge strane gotovo i isti. Svoju ljubav nesebično dele sa onima koji im pokažu bar trunku pažnje. A za tu pažnju uzvraćaju uzdarjem u vidu predmeta i ukrasa sa novogodišnjim motivima koje su zajedno sa svojim nastavnicima iz OŠ „Sveti Sava“ pravili tokom godine. I sve to s jednim ciljem da na kraju godine oplemene galeriju Kulturnog centra na svojoj tradicionalnoj Novogodišnjoj izložbi, a u isto vreme pokažu da su deo ovog društva koje ponekad nema dovoljno sluha za osobe sa smetnjama u razvoju.
- Navikli smo da staru godinu ispratimo jednim ovakvim događajem na kome se nalazi sve ono što su deca tokom školske godine radila na časovima tehničkog, likovnog, kao i Sekcije narodne radinosti. Na taj način želimo da im pokažemo da su bitni i važni, korisni članovi društva kao i svi mi - rekla je Snežana Radovanović, direktorka škole, po otvaranju prodajne izložbe proteklog ponedeljka, istovremeno se zahvalivši zaposlenima u Kulturnom centru koji su nesebično ustupili svoj galerijski prostor.
Posetioci su prvi put imali priliku da čuju i duo „Puzzle“ koji je ulepšao trenutke svih prisutnih. Da je izložba uspela pokazali su već unapred prodati radovi, a ovogodišnji hit bile su jelke pravljene, verovali ili ne, između ostalog i od makarona. Sav prihod od prodatih radova, rađenih u većini slučajeva od prirodnih materijala, biće iskorišćen za ekskurziju, nabavku novog materijala kako bi i naredne godine obradovali verne poklonike njihovog rada, ili za nabavku didaktičkih sredstava.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa