24. decembar 2015.24. dec 2015.
U ŠAPCU OSNOVAN POKRET ZA TOLERANCIJU

Istinska graĐanska opcija

U sali bioskopa “LM” u Šapcu Pokret za Toleranciju je protekle srede, održao osnivačku skupštinu Gradskog odbora Šabac, na kome je za predsednicu izabrana Mirjana Bingulac, dipl. ekonomista, za potpredsednike Andrijana Ličanin, dipl. ekonomista i Bogdan Vasilić, dipl. agronom.
U prisustvu predstavnika političkih stranaka, pokreta, udruženja, članova i simpatizera Pokreta prisutnima su se u ime domaćina obratili: Jasminko Hadžisalihović, predsednik Pokreta za Toleranciju, Mirjana Bingulac, novoizabrana predsednica Gradskog odbora i Draško Beguš, član Gradskog odbora.
Govoreći o borbi i zalaganju Pokreta za TOleranciju za priznavanje statusa nacionalne manjine, kršenju ljudskih i manjinskih prava i dvostrukim standardima resornog ministarstva po pitanju poštovanja Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina prema nacionalno deklarisanim Jugoslovenima, Jasminko Hadžisalihović, predsednik Pokreta za Toleranciju, je rekao da u Republici Srbiji isti zakoni ne važe podjednako za sve. Postoje nacionalne manjine koje ne ispunjavaju sve kriterijume prema čl.2. Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina ali se smatraju nacionalnom manjinom. Naravno, Zakon o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina to i ne traži jer se ne traži ispunjavanje svih nabrojanih kriterijuma već je dovoljno da ima neke od pobrojanih. Kod mnogih je moglo, zašto u slučaju Jugoslovena ne može, zapitao se Hadžisalihović.
“Činjenica je da veliki broj građanskog glasačkog tela u našem gradu ne izlazi na izbore jer do sada nije postojala istinska građanska opcija preko koje bi artikulisali naš stav. Pokret za Toleranciju otvara novu mogućnost našeg izbora. Bićemo most političke tolerancije u Šapcu“, istakla je Mirjana Bingulac, novoizabrana predsednica Gradskog odbora Pokreta za Toleranciju Šabac. Ona je pozvala sve one koji se do sada nisu bavili politikom i sve one koji su razočarani izašli iz političkih partija da se priključe Pokretu za Toleranciju u Šapcu, jer građani treba da uzmu život u svoje ruke. „Naš grad u naše ruke, ne prepuštajmo ga u ruke „velikih lidera“. Volimo naš grad i naše žitelje, jer Šabac pripada nama – Šapčanima”, zaključila je Bingulac. Gradski odbor “Pokreta za Toleranciju” u Šapcu pored Mirjane Bingulac čine i potpredsednici Andrijana Ličanin i Bogdan Vasilić, i članovi: Vladimir Živanović, Biljana Popović, Milan Trifunović, Draško Beguš, Stojan Majstorović, Momir Cerović, Milan Savić, Lutvo Memić, i Marko Bingulac.
B. Ivetić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa