24. decembar 2015.24. dec 2015.
ZELENI SRBIJE OpŠtinski odbor BogatiĆ

BORBA ZA ZDRAVLjE ŠKOLSKE DECE

Saopštenje povodom izjave predsednika opštine Bogatić Nenada Beserovca, da je inicijativa Zelenih Srbije opštinskog odbora za Bogatić da se reši problem pijaće vode u školama u Klenju i Dublju „Zloupotreba u političke svrhe“, kao i povodom tvrdnje da nije znao da problem postoji.
Zeleni Srbije žele da naglase sledeće:
Inicijativa da se deci u školama obezbedi ispravna i zdrava voda za piće nikako ne može biti politizacija, već borba za život dece, i u krajnjem dobra namera prema građanima i građankama opštine Bogatić. Zeleni Srbije su i osnovani da se bave politikom na drugačiji način. Deca su bez vode već četiri meseca a niko nije reagovao. Neprofesionalno je optuživati one koji su na problem ukazali, umesto preuzeti odgovornost za svoj posao i raditi ga odgovorno. Funkcioneri u opštini su izabrani od strane građana i njima su odgovorni. Zeleni Srbije su u svakom svom obraćanju opštinskim vlastima predlagali rešenja, a tako je bilo i ovog puta: predložili smo kratkoročne i dugoročne mere za rešenje i poslali inicijativu, iako u opštini postoje ljudi koji su zaposleni i plaćeni od para građana za taj posao! U budžetu za 2016. godinu najveći deo sredstava za zaštitu životne sredine u opštini upravo ide na plate i administrativne troškove. Ono što Zelene Srbije najviše zabrinjava u ovoj izjavi je činjenica da predsednik opštine Nenad Beserovac, nije znao da deca nemaju ispravnu vodu već četiri meseca! Evo, mi ćemo analize vode proslediti predsedniku ako ih on nema, a to je stvarno veliki propust.
I opet kažemo, da ne bude posle da nismo rekli, a to nek potvrde i stručnjaci iz opštine: hlorinator može biti samo privremeno rešenje. Hlor je otrov koji ubija žive organizme, a kao takav sigurno ne prija ni našem organizmu. A, osim toga ne utiče na hemijske supstance, teške metale, pesak, rđu, viruse, pa je s toga kao koncept zaštite vode u većini razvijenih zemalja isključen iz upotrebe. I postavlja se pitanje “šta ćemo sutra, kada se u vodi pojave nitrati ili nitriti“, kao u Dublju!?
Ako predsednik Nenad Beserovac vidi da ekološki problemi postoje na svakom koraku, moralo je biti izdvojeno više novca iz budžeta za saniranje tih problema, sve drugo je neozbiljno-poražavajuće! 2,1% za nagomilane probleme je stvarno neozbiljna cifra.
Predsednik Zelenih Srbije - Odboр

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa