24. decembar 2015.24. dec 2015.
U SUSRET 2016. GODINI

POČELO ODBROJAVANjE

Novogodišnji vašar, otvoren 21. decembra, na Gradskom trgu, okupio veliki broj prodavaca, a Šapčanima pored mogućnosti kupovine poklona ponudio i raznovrstan zabavni program
Od igle do lokomotive, rekao bi naš narod. U prevodu bilo je svega i svačega tokom desetak vašarskih dana koji su ove godine neočekivanom odlukom Gradske uprave obradovali kako prodavce tako i kupce. U ponudi je bilo za svakog ponešto i to od novogodišnjih ukrasa, preko slatkiša i nezaobilaznih medenih srca, vina, do ručno rađenog nakita, ručnih radova, dekupaža, prirodnih mirišljavih sapuna.
Ponude dosta, a u džepove kupaca ovoga puta nećemo zavirivati. Svesni smo činjenice da godina, koja će za koji sat ostati za nama, nije bila nimalo finansijski povoljna kako za građane Srbije tako ni i za Šapčane. Ipak, pred doček Nove godine „odrešile“ su se skoro prazne kese, tačnije otvorili se već ionako istanjeni novčanici.
Kako red nalaže valja se u Novoj godini malo i počastiti, pa tako zaboraviti i na brige i probleme. One su, bar što se dece tiče, bile na poslednjem mestu. Organizatori Novogodišnjeg vašara pored koncerata za njih organizovali su razne radionice i dečje predstave. Gradskim trgom tokom dana i večeri odjekivali su zvuci popa, roka, starogradske muzike. Smenjivali su se šabački bendovi i di džejevi. Osnovci su pokazali svoje glumačke sposobnosti na novogodišnjim priredbama, a veselilo se i na koncertu povodom početka raspusta.
Svoj doprinos dali su umetnici iz Udruženja „Kombinart“ koji su oslikavali panele u svojoj Galeriji na otvorenom.
Tu nije kraj. Dok polako očekujemo odlazak stare, a dolazak Nove godine, najmlađi će ovog prepodneva, od 11 časova, moći da prisustvuju žurci sa klovnovima. Od 12 časova Deda Mraz deliće paketiće, a od 13 do 16 časova biće organizovana Dnevna novogodišnja žurka.
Za one starije od 21 čas, odlukom Gradske uprave osim u Tržnici krenuće i na Trgu počeće žurka u najluđoj noći.
Oni koji do sada nisu posetili Novogodišnji vašar imaće za to priliku sve do 6. januara nastupajuće godine.
DOČEK I NA TRGU
Zadovoljni atmosferom koja je vladala tokom prvih desetak dana na Novogodišnjem vašaru Gradska uprava grada Šapca odlučila je da pored novogodišnje žurke u Tržnici organizuje i doček Nove godine na Gradskom trgu.
- Oslušnuli smo želje građana i lako se dogovorili. Primetili smo da svaki bend ima svoju publiku, a orkestar koji izvodi starogradske pesme posebno je dobro prihvaćen. Zato smo rešili da ponudimo građanima ono što žele. Žurka će biti u Tržnici, na klizalištu i Trgu. Bendovi će se smenjivati i naizmenično nastupati na obe lokacije, a građani će moći da biraju - rekla je Milica Simić, organizatorka programa.
Tako će u novogodišnjoj noći Šapčani imati priliku da čuju šabačke bendove „Fu#ked Up“, „Slonz“, „Supermensi“ i beogradski „Grandpa Candys“, DJ Svetislava Miloševića, DJ Dimu, DJ Rebeccu, Orkestar starogradske muzike „Čivijaši“. Program kreće od 21 čas, a učesnici će se smenjivati na Trgu i u Tržnici.
Tekst i foto: Olja Gavrilović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa