Berza

 • aero 888 ▼ -1,00%
 • akdm 350 ⚫ 0,00%
 • dinnpb 5.650 ⚫ 0,00%
 • fint 585 ▲ 0,86%
 • gsfd 677 ▼ -3,29%
 • impl 3.321 ▼ -0,84%
 • irtl 1.386 ▲ 14,45%
 • jmbn 6.950 ▲ 0,33%
 • kmbn 3.230 ▼ -0,58%
 • mtlc 2.000 ⚫ 0,00%
 • niis 728 ⚫ 0,00%
 • plnm 520 ⚫ 0,00%
 • puue 179 ▲ 4,07%
 • svrl 600 ▼ -0,17%
 • tlkb 10.504 ▼ -4,51%
 • trgom 960 ⚫ 0,00%
 • vbse 2.900 ⚫ 0,00%
(24. decembar 2015.)
MLADI O PRAZNICIMA I JOŠ PO NEČEMU

PITALI SMO, REKLI SU

Želeći da se u nastupajućoj godini čuje i glas mladih u našem listu za početak pitali smo volontere Kancelarije za mlade grada Šapca kako vide godinu iza sebe ali i šta bi želeli da pročitaju u novom „Glasu Podrinja“
Bilo da imaju jedanaest, dvanaest, šesnaest ili devetnaest godina njihova razmišljanja su slična. Nova godina za njih predstavlja početak nečeg novog, a Božić vreme kada se porodica okuplja. Želje su im različite, a mišljenja su da u novom „Glasu Podrinja“ treba više prostora pokloniti mladima, njihovim stavovima, željama, nadanjima. Želeći da oslušnemo njihova mišljenja povodom predstojećih praznika, protekle godine, ali i onome što bi voleli da pročitaju u „Glasu Podrinja“ za početak smo pitali volontere Kancelarije za mlade grada Šapca šta misle povodom svega toga. A evo šta su nam oni odgovorili.
Đorđe Arsić, 11 godina
- Nova godina za mene predstavlja mnogo novih lepih trenutaka, više prilika za druženje, i mogućnost da se pomirimo sa onima sa kojima smo u svađi i da u Novu godinu uđemo kao prijatelji.
- Želja mi je da provodim više vremena sa svojim roditeljima. A kad je u pitanju Kancelarija za mlade, želim da naš akvarijum o kojem se svi podjednako brinemo bude pun ribica.
- Svaki Božić provodim sa porodicom u selu, to je prilika da se svi okupimo i da razgovaramo, šalimo se i prepričavamo dogodovštine koje nam mame osmeh na lice. To su mi najlepši trenuci.
- Po tome što sam počeo da treniram kajak, koji mi se jako sviđa i što sam upoznao puno zanimljivih ljudi.
- Možda bi mogao da bude neki strip, zanimljive strane za mlađe koje bi mi bile zanimljive.
Katarina Simić, 12 godina
- Predstavlja novi početak, dobijanje mnogo poklona i to da sam na raspustu i da mogu da odmaram uz novogodišnji program.
- Moja novogodišnja želja je da završim šesti razred kao odličan đak, i da mogu što više da provodim vreme u Poljoprivrednoj školi gde pohađam školu jahanja.
- Na Božić se okuplja cela moja porodica i tada razmenjujemo poklone, a mi najmlađi uvek dobijamo najviše poklona.
- Pamtiću je po aktivnostima koje smo imali u Kancelariji za mlade, kao što su Letnje školice i ekskurzije koje su bile organizovane za nas volontere, po odlasku na letovanje čak dva puta sa porodicom.
Jovana Marković, 16 godina
- Novu godinu vidim kao početak nečeg novog.
- Imam dosta novogodišnjih želja ali izdvojila bih kao najbitnije one koje se tiču škole, kao i da naredna godina bude što uspešnija, da upoznam što više ljudi, prođem kroz neka nova iskustva i, naravno, da se dobro zabavim sa meni dragim osobama.
- Božić kao najlepši i najsrećniji praznik kod nas je dan kada svi treba da budemo u krugu svoje porodice i da tog dana razmišljamo što pozitivnije da bi nam možda takva bila i cela naredna godina.
- Svaku godinu iza sebe treba pamtiti samo po lepim stvarima jer one loše uvek treba „staviti“ u zaborav i ići napred.
- Volela bih da čitam više o događajima u gradu koji se tiču mladih, o nekim ljudima koji su dobri u nečemu a o njima se ne priča uopšte.
Vanja Kuzmanović, 19 godina
- Ne bih da zvučim otrcano, niti da koristim već poznate klišee, ali Nova godina je zaista za mene nastanak novih prilika, mogućnosti, ali i obaveza i odgovornosti.
- Teško je imati jednu novogodišnju želju, ali ne računajući zdravlje svih članova porodice, volela bih da što više napredujem i budem uspešan student.
- Božić, jedan od retkih dana kada je grad živ. Šalu na stranu. Božić je jedan od najlepših praznika. Čak i sada, sa devetnaest godina očekujem da me sačekaju pokloni, a Božić Bata sakrije čizme (smeh).
- Upis na fakultet i selidba u Novi Sad definitivno su najviše obeležili moju 2015. godinu.
- Možda biste mogli da date priliku nekom srednjoškolcu ili srednjoškolki koji bi voleli da se bave novinarstvom da imaju svoju kolumnu u vašim novinama. Verujem da bi to bilo zanimljivo i čitaocima, a vama bi donelo novitete.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

5. decembar 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa