24. decembar 2015.24. dec 2015.
BIVŠI RADNICI MINERALNIH ĐUBRIVA NAJAVLjUJU PROTESTE

HOĆEMO SAMO ONO ŠTO NAM DUGUJU

Prošlog petka bivši radnici Zorkinih Mineralnih đubriva okupili su se ispred zgrade „Glasa Podrinja“ i RTV „Šabac“, kako bi još jednom skrenuli pažnju javnosti na svoj višegodišnji problem. Naime, iako imaju presudu Međunarodnog suda u Strazburu i Privrednog suda u Valjevu, još uvek im nisu isplaćene zaostale zarade, a novac je sa posebnog računa Agencije za privatizaciju prebačen u stečajnu masu.
- Tu se javljaju brojni poverioci, tako da za nas na kraju neće ostati ništa. Ne možemo da razumemo državu koja ne poštuje svoje zakone. Na nama je samo da vršimo pritisak i od Nove godine krećemo sa protestima jer nemamo drugi izlaz - kaže predsednik inicijativnog odbora za naplatu radničkih potraživanja Radosav Jakovljević.
Na konto zaostalih zarada za 875 radnika treba da se isplati oko milion dinara. Prema rečima Jakovljevića, druga zamerka oštećenih radnika je što Dokument kojim se precizira do kog datuma zainteresovani treba da se prijave za naplatu svojih potraživanja nije objavljen ni u jednom od lokalnih sredstava informisanja.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa