24. decembar 2015.24. dec 2015.
REGIONALNA PRIVREDNA KOMORA VALjEVO IZABRALA NAJBOLjE PRIVREDNIKE

PET PRIZNANjA ZA ŠABAČKE FIRME

Na devetoj sednici Skupštine Regionalne privredne komore Valjevo uručene su nagrade najboljim privrednicima u 2015. godini. Među laureatima, našlo se i pet šabačkih preduzeća
Najbolji preduzetnik, po oceni Regionalne privredne komore Valjevo, u 2015. godini, bio je Milan Teodorović, vlasnik biohemijske laboratorije „Zdravlje“. Tokom šest godina poslovanja, preduzeće je postalo regionalni lider u oblasti laboratorijske dijagnostike.
- „Zdravlje“ je počelo sa radom 2009. godine u Šapcu, a od tada smo osnovali i nekoliko poslovnica širom regiona. Priznanje Regionalne privredne komore Valjevo doživljavamo kao satisfakciju za posao koji obavljamo. Svaka pohvala, nagrada i priznanje nam znače dosta. U poslu kojim se bavimo koristimo najmoderniju tehnologiju i vrhunsku uslugu, što „Zdravlje“ čini jednom od najboljih biohemijskih laboratorija u Srbiji. I u godinama pred nama trudićemo se da zadržimo i unapredimo kvalitet našeg rada, na zadovoljstvo korisnika naših usluga, kaže Teodorović.
Srebrno priznanje za najbolje malo privredno društvo pripalo je „Autocentru Petrović“, čiji predstavnici kažu da su za nagrade i priznanja najzaslužniji građani koji su svoje poverenje poverili ovoj firmi.
- Pohvale i nagrade su uvek dobro došle i ne kvare ljude, naprotiv, stvaraju osećaj zadovoljstava i ponosa, ali i podstiču na još bolji i kvalitetniji rad. Ovo priznanje nam mnogo znači jer je potvrda, da ozbiljan , kvalitetan i profesionalan rad pre ili kasnije bude primećen. Zadovoljstvo naših klijenata je bilo i ostaće na prvom mestu naših prioriteta, jer je samo zadovoljan klijent garancija uspeha. Dokaz tome je i nagrada od strane Privredne komore, ali i četvrto priznanje zaredom od strane „Volksnjagen AG“, kaže Ljubomir Njegovanović, rukovodilac postprodaje u „Autocentru Petrović“.
Posebna nagrada za najbolju ženu preduzetnicu pripala je Milenci Srećković, vlasnici kompanije „Set“ d.o.o.. Iza ove uspešne žene stoje više od tri decenije rada, kako u društvenom, tako i privatnom sektoru.
- Sa organizacijom velikih poslova i upravljanjem u velikim projektima susretala sam se i pre skoro tri decenije, kada sam obavljala rukovodeće poslove u Javno komunalnom preduzeću „Stari grad“ i JKP „Vodovod“. Od 2003. godine, sa suprugom Živkom, vodim građevinsko preduzeće „Set“, koje danas ima više od 150 zaposlenih radnika i preko 200.000 izgrađenih kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Svi poslovni uspesi zasluga su čitave porodice, a u mom slučaju važi, za domaće uslove neuobičajeno pravilo, da iza svake uspešne žene stoji uspešan muškarac. Lično, ne volim podelu na muške i ženske struke i poslove, te ne volim previše kada se posebna priznanja dodeljuju neki zato što je žena. Zato, pomalo u šali, razmišljam da predložim rukovodiocima Privredne komore, da uvedu i kategoriju „Najbolji muškarac preduzetnik“, kaže Milenca Srećković.
Regionalna privredna komora dodelila je i Posebnu nagradu za kontinuitet u poslovanju, koje je pripalo preduzeću „Jugokop-Podrinje“. Stalno ulaganje u posao, tokom četvrt veka dugog rada, osnovna je karakteristika ove šabačke firme.
- Najzaslužniji za rezultate rada „Jugokop-Podrinja“ su naši zaposleni, koji veoma kvalitetno i odgovorno obavljaju sve poslove. To je najvažniji element uspeha naše firme. Prošle godine kupili smo preduzeće „Srbija autoput“, koje se bavi održavanjem i uređenjem oko 350 kilometara autoputa u državi. Radimo sa novom i savremenom opremom, a prioritetni poslovi su nam iz oblasti odbrane obaloutvrda i izgradnje i uređenja saobraćajnica. Nadamo se da ćemo u 2016. godini povećati obim posla, a već imamo ugovorene radove na sanaciji velikog broja nasipa pored rečnih tokova u Srbiji. Pored toga, u toku je montiranje asfaltne baze u Šapcu, te očekujemo još više poslovnih obaveza u narednom periodu, kaže Boban Janković, suvlasnik firme.
Posebno priznanje, za društveno odgovorno poslovanje, Regionalna privredna komora Valjevo dodelila je još jednoj šabačkoj firmi, „Tikurila Zorki“. U proteklom periodu, ova kompanija učestvovla je u mnogim humanitarnim akcijama, a deo sopstvenih prihoda usmerila je za obnovu poplavljenih područja u Srbiji. Ova kompanija učestvovala je u rekonstrukciji Materinskog doma u i Kliničkog centra Beogradu, sponzorisala je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, a humanost je pokazala i prilikom rekonstrukcije Osnovne škole „Sveti Sava“ u Šapcu pre tri godine.
Čuvanje poverenja
Svi dobitnici nagrada kažu da će se i naredne godine truditi da unaprede svoje poslovanje i sačuvaju poverenje i ugled koji godinama stiču.
M. Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa