24. decembar 2015.24. dec 2015.
Karavan zdravlja u Jevremovcu

OZBILjNA BRIGA GRADA O ZDRAVLjU

Akcija „Karavan zdravlja“, u organizaciji Doma zdravlja Šabac, održana je prošlog petka u Jevremovcu. Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić prisustvovao je ovoj akciji sa prim. dr Miroslavom Popovićem, direktorom Doma zdravlja Šabac.
- U Jevremovcu smo zbog više nego korisne akcije koju sprovodi Dom zdravlja Šabac. Ovo je i prilika da pričamo sa meštanima i izađemo u susret njihovim potrebama. Zato me raduje što sam u prilici da najavim da će se u ovom mestu, zbog potreba korisnika, raditi nova ambulanta koja treba da ispuni sve uslove i standarde, olakša lečenje i rad. Grad je to planirao u svom budžetu za narednu godinu. Zapravo, sredstva koja su u 2016. godini namenjena zdravstvenoj zaštiti u Šapcu procentualno su dvostruko veća nego u drugim gradovima u Srbiji, što govori o ozbiljnošću sa kojom planiramo rad i razvoj i uvažavamo potrebe svojih sugrađana. Sve je to rezultat velikog rada i angažovanja Doma zdravlja čija akcija Karavan zdravlja predstavlja, uveren sam, veoma važan iskorak u oblasti prevencije i očuvanja zdravlja naših sugrađana, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
Interesovanje meštana da provere svoje zdravstveno stanje i ovoga puta pokazalo je značaj ove akcije.
- Karavan zdravlja je od aprila stvorio mogućnost da stotine naših sugrađana uradi preventivne preglede. Za mnoge od njih je ovo bila i jedina poseta lekaru u poslednje vreme. Zato je ova akcija izuzetno važna. Ona je značajna i u javno zdravstvenom aspektu, jer doprinosi razvoju i jačanju svesti o važnosti prevencije, što je jedna od primarnih uloga Doma zdravlja Šabac. Ove godine radili smo na poboljšanju infrastrukture u čemu nam veliku pomoć pruža grad, uz pomoć kog smo zaposlili i mlade lekare, a mnoge naše kolege su prošle različite edukacije i konstantno se usavršavaju. Sve to je deo naših stalnih napora da zdravstvena usluga koju pružamo bude bolja i dostupnija svim našim sugrađanima, rekao je prim. dr Miroslav Popović, direktor Doma zdravlja Šabac.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa