24. decembar 2015.24. dec 2015.
STAMBENO REŠENjE ZA SEDAM PORODICA

KROV NAD GLAVOM POSLE MNOGO GODINA

Sedam socijalno ugroženih porodica potpisalo je ugovore o korišćenju stanova u zaštićenim uslovima. Oni će se uskoro useliti u objekat u ulici Zeke Buljubaše, koji se gradi zahvaljujući saradnji grada Šapca, Komesarijata za izbeglice i Hausing centra
Gazibara Zdravko, sa suprugom i dvoje dece, za nekoliko meseci imaće rešeno stambeno pitanje. U šabačkom Centru za socijalni rad on je prošle srede potpisao ugovor o stanovanju u zaštićenim uslovima, u zgradi u ulici Zeke Buljubaše.
- U Srbiji živim 23 godine, sa suprugom, sinom i slepom ćerkom. To što smo dobili stan na korišćenje nam mnogo znači. Neizmerno sam zahvalan Centru za socijalni rad, Gradskoj upravi i ljudima iz Evropske unije koji su učestvovali u ovom projektu, kaže Gazibara.
Krov nad glavom posle dvadeset godina dobiće i Sanja Stojićević, koja će se u novi stan useliti sa troje dece.
- Živeli smo u kućici od 18 kvadrata, bez struje i vode, veoma teško. Svake godine smo imali problem i sa plavljenjem, nameštaj nam je bio kompletno uništen. Pomagao nam je i Rade Marković, kod koga smo se kasnije preselili. Novi krov nad glavom je nešto o čemu smo samo maštali, navodi Sanja.
U realizaciji ovog projekta učestvovali su grad Šabac, Komesarijat za izbeglice i Hausing centar. Grad je ustupio parcelu i obezbedio sve dozvole, dok je trošak izgradnje, od 720.000 evra, pokriven iz fondova Evropske unije.
- Veoma sam srećan što je baš meni pripala čast da u ime Centra za socijalni rad potpišem ugovore sa sedam porodica koji će dobiti novi dom. Od sveg srca im želim da što duže koriste ove objekte i da u njima budu srećni. Centar će nastaviti da vodi računa o njima, i sva prava i usluge koji im po zakonu pripadaju, oni će i u budućnosti moći da koriste, rekao je Milan Vasić, direktor Centra za socijalni rad.
Kraj dugogodiŠnje agonije
U novom objektu će, osim sedam porodica koje su potpisale ugovore, živeti i preostali stanovnici kolektivnog izbegličkog centra iz Varne. Objekat na Kamičku tako će postati dom za ukupno 36 porodica, koje će, na ovaj način, rešiti dugogodišnje probleme nerešenog stambenog pitanja.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa