31. decembar 2015.31. dec 2015.
PRETPRAZNIČNO RASPOLOŽENjE U GERONTOLOŠKOM KLUBU

BLAŽENSTVO DARIVANjA

„Dobrodošli svi vi koji poštujete tradiciju, običaje, koji volite praznične atmosfere i koji držite do toga da nekoga za praznik obradujete“, čulo se nedavno na otvaranju tradicionalne Novogodišnje i Božićne prodajne izložbe korisnika Gerontološkog centra Šabac
Korisnici Gerontološkog centra Šabac i ove godine održali su svoju tradicionalnu dvodnevnu prodajnu izložbu. U prijatnoj atmosferi omalenog prostora Gerontološkog kluba krajem godine, mogli su se videti ručni radovi, ukrasi, kako novogodišnji tako i božićni. Sve ono što je za simboličnu svotu pronašlo put do onih koji će nekome ulepšati predstojeće praznike.
- Dobrodošli svi vi koji poštujete tradiciju, običaje, koji volite praznične atmosfere i koji držite do toga da nekoga za praznik obradujete. Uhvatilo nas je neko blaženo raspoloženje svesni da će se ovim obradovati najpre korisnici, zatim svi vi koji ste došli i na kraju neko treći kome ćete pokloniti ove prelepe primerke - rekla je učiteljica u penziji Natalija Nedić, korisnica Gerontološkog centra, otvarajući izložbu.
Sav prihod od prodatih radova, nastalih u okviru radne terapije, iskoristiće se za kupovinu potrebnog materijala.
- Radova ima veliki broj, a radili su svi oni koji mogu, odnosno, kojima ruke mogu da rade. Noge ovoga puta nisu bile bitne. Družili smo se dok smo radili. Ljudi su osetili atmosferu pre samog praznika ispunjenu toplinom, bliskošću, ne samo među nama nego i među nekima koje nećemo ni upoznati ni videti a koji će dobiti neke od ovih poklona. Sve ove radove uradile su osobe koje su ceo život nešto radile. I kad su se sad našli u položaju da ne mogu biti onako aktivni kako su bili nekad ovo im sada znači vezu, spoj, sa onim što su nekad bili i sa onim što su danas kako bi se osetili korisnim, povezanim sa nekim. Jednostavno, kako reče jedna baka: „Dok radim ja živim“ - dodala je Natalija.
U ime članova Gerontološkog kluba sve prisutne pozdravila je Vukica Koprivica na sebi svojstven način - stihovima napisanim u čast onih koji su svojim vrednim rukama stvorili predmete utkavši u njih i dosta ljubavi.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa