31. decembar 2015.31. dec 2015.
Obnova infrastrukture uniŠtene u poplavama

MOSTOVI SPAJAJU LjUDE

Ovih dana se u opštini Krupanj izvode radovi na izgradnji mostova koji su uništeni i oštećeni u poplavama, a uz pomoć Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja koja uz podršku donatora do oktobra 2016. godine finansira radove na izgradnji ukupno šest mostova u Krupnju i izgradnju gabionske konstrukcije u selu Kržava. Počeli su radovi na izgradnji mosta na reci Likodri (zaseok Radišići), koje izvodi izabrani najpovoljniji izvođač radova „Baunjesen“ iz Lazarevca za ugovorenu vrednost od 20.836.000 dinara sa PDV.
Pri kraju je sprovođenje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova za izgradnju još dva mosta preko reke Bogoštice na putu L6 Krupanj-Tomanj i mosta preko reke Likodre u ulici 26. septembar u Krupnju. Ove radove u iznosu oko 35.000.000 dinara finansira Ambasada Kuvajta koja je pomogla opštinu Krupanj. Predstavnici Kuvajta su 16. decembra 2015. g. posetili opštinu Krupanj i prisustvovali otvaranju tenderske dokumentacije za izgradnju ova dva mosta i tom prilikom obišli jedan od uništenih mostova na reci Likodri.
U toku je i tenderska procedura za izbor izvođača radova za izgradnju gabionske konstrukcije u Kržavi (zaseok Troska) čija je procenjena vrednost radova oko 51 milion dinara. Početkom naredne godine očekuje se sprovođenje procedure za ugovaranje izgradnje još tri mosta za koje je pripremljena projektno-tehnička dokumentacija i nalazi se na reviziji u Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja. Donator su Ujedinjene nacije za razvoj (UNDP) koje će direktno finansirati izgradnju mosta za zaseok Stojkovići-Lipenović na Likodri i sanaciju klizišta kod škole u Likodri i u toku je postupak izbora izvođača radova.
Podsećamo da je program Ujedinjenih nacija za razvoj globalna mreža Ujedinjenih nacija za razvoj koja je prisutna u 177 zemalja i teritorija, pruža tehničke savete i pomoć u oblasti održivog humanog razvoja i podržava Srbiju u pridruživanju Evropskoj uniji i u Srbiji je od 1952. godine.
D. Žugić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa