31. decembar 2015.31. dec 2015.
OPŠTINA VLADIMIRCI: POMOĆ NEVOLjNICIMA

SPAS NARODNA KUHINjA

Lokalna samouprava opštine Vladimirci i Crveni krst opštine brinu o nevoljnicima toplim obrokom od ponedeljka do petka tokom godine. Po rečima predsednika opštine sredstva u okviru mogućnosti, a reč je o 700.000 dinara i par miliona za namirnice, dok ostalo daje Crveni krst Srbije poput velikih količina brašna za hleb. Pokretna kuhinja kako rekoše brojni nevoljnici koje smo zatekli u Mehovinama spas je koji sa radošću čekaju.
- Mi koliko smo mogli dali smo i nadalje ćemo najugroženije pomagati jer muka je uvek nešto na šta ne smemo biti imuni, dodaje predsednik Milinković.
Čelni čovek Roma opštine Vladimirci Zoran Stanković zahvaljuje.
- I opština i Crveni krst naše su sve u ovim hladim danima. Hvala im a posebno u dane praznika koji bi nam bez njih bili siromašni bezmerno, suzno zbori Stanković a pridružuju mu se i Dragica Šišić, Danica Vasić te Zoran, Milan i Petar Stanković iz Mehovina gde je i najviše, tačnije oko 120 korisnika narodne kuhinje.
Uz Mehovine hrana se deli i u Vladimircima i i Lojanicama. Po onome što smo videli i kvalitetna i obilnih količina. A podatak da je od 2000. godine spremljeno oko 800.000 obroka bez ijednog problema govori o kvalitetu rada narodne kuhinje i toplini davanja.
Za kraj samo i podatak da u opštini 300 nevoljnika čeka porciju koja mnogima život znači iz dana u dan a zimi to nema cenu. Znaju to i agilni tim Crvenog krsta sa sekretarom Petrom Popovićem na čelu koji radi 24 sata i skromno prstom upire u druge poput lokalne samouprave koja je bila i ostala i čelu ove priče. Srećni im praznici uz topao obrok. Oni to itekako znaju da cene, kažu uz po koju suzu korisnici narodne kuhinje.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa