31. decembar 2015.31. dec 2015.
ZGRADA U ULICI VLADE STANIMIROVIĆA 2 U PREDNOVOGODIŠNjEM RASPOLOŽENjU

VELIKA PORODIČNA SVETKOVINA

Zahvaljujući tradiciji dugoj deset godina prošle srede deca svih uzrasta dobila paketiće uz druženje sa Deda Mrazom
Veče pre dočeka 2016. godine u Šapcu jedna zgrada zasvetlela je najlepšim novogodišnjim svetlom. I nije to prvi put. Deset godina unazad u ulici Vlade Stanimirovića 2 dečji smeh praćen radošću najjači je krajem godine, a sve zahvaljujući baka Zorici Rakić Živanović.
- Ovo je najlepša noć i najlepši dan u našoj zgradi i sve to zbog dečjih glasova koji odzvanjaju u iščekivanju Deda Mraza. To su naša deca, naši cvetići iz zgrade jer zrače toplinom. Druže se, igraju tokom cele godine. Jedna su porodica. Prošle godine bili smo jedna sretna zgrada jer nam je roda donela četiri bebe, tri dečaka i jednu devojčicu. Ove godine su malo porasli i zajedno se raduju sa ostalim. Očekujemo da nas i u 2016. godini roda poseti i donese još beba. Uživanje je gledati kako oni odrastaju - kaže baka Zora koja je pre deset godina pokrenula sve u zgradi kako bi se najmlađim stanarima uoči Nove godine priredilo slavlje sa sve posetom Deda Mraza i paketićima.
Porodica od pedeset sedam stanova sve praznike proslavlja zajedno. A oni su, u vremenu kada se malo dece rađa, blagosloveni potomcima koji svojim glasovima i malim koracima ožive zgradu dajući joj dušu.
- Komšije su podržale moj predlog pre deset godina. Pristigla je i jelka, nakit. Pokloni su simbolični. Njima ne znači veličina poklona već toplina i radost koja dolazi sa Deda Mrazom. To nije sve. Uskoro nam stiže i Badnje veče, unošenje badnjaka i slame pored jelke. Tu je i neizostavno pijukanje. To je za sve nas, a posebno njih, jedan doživljaj. Naravno, i za Uskrs se posebno spremamo.
Ove godine prisutne je očekivalo i jedno iznenađenje. Maloj Nađi, koja je tog dana slavila svoj prvi rođendan, pored paketića stigla je i torta na poklon. Nije izostala ni rođendanska pesmica, kao i uživanje u poslasticama.
- Volela bih kad bi u ovom našem Šapcu i celoj Srbiji još ovakvih baka Zora bilo. Ništa nije teško samo ako su tu ljubav želja da naša deca uživaju. Nije teško pokrenuti ovakvu i slične akcije pa da se čuju ovako veseli glasovi - poručila je baka Zora.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa