7. januar 2016.7. jan 2016.
KAJAKaŠI POČELI PRIPREME ZA TAKMIČARSKU 2016. GODINU

RIO, Moskva, Plovdiv, Minsk...

Period odmora za srpske kajakaše je prošao i od početka ove nedelje, jedni od najuspešnijih sportskih predstavnika Srbije, otpočeli su pripreme za takmičarsku 2016. godinu. Olimpijske igre su u centru pažnje seniora, ali do avgusta, svoj kvalitet moraju pokazati na domaćim takmičenjima, Svetskim kupovima i Evropskom prvenstvu.
Tokom pauze šabački kajakaši, radili su individualno, a zajedničke pripreme, u prvom delu, odvijaju se na tri lokacije.
Sprinteri se pripremaju u Šapcu. Gradski bazen i teretana u ovom objektu mesto su okupljanja olimpijaca: Marka Dragosavljevića (disciplina: K1 – 200), Nebojše Grujića i Marka Novakovića (K2 – 200), kao i reprezentativaca Nikole Škufca, najupešnijeg juniora Srbije, Bojana Milinkovića i parakajakaš Arsena Arsenovića. Sa njima će raditi trener Uroš Pavlović.
- Do februara planiramo rad u Srbiji. To će biti prevashodno rad u teretani i bazenu, vežbe snage, a potom nas, početkom narednog meseca, očekuje put u Tursku. Tokom zime, kod nas je teško boraviti napolju, a ne možete da zamislite koliko je hladno na vodi, te su pripreme u boljim klimatskim uslovima neophodne. Protekla godina bila je odlična, ne želimo da kvarimo utisak, već da 2016. bude još bolja – ističe Pavlović.
Uz Grujića i Dragosavljevića, šabački kajak u Brazilu, predstavljaće i Dejan Pajić (K1 – 1.000), odnosno Milenko Zorić (K2 – 1.000). Oni formu za sve što ih očekuje ove godine grade na visinskim pripremama u Ramsau (Austrija). Treneri: Miroslav Aleksić, Rodić i Radmanović predvode desetočlanu ekipu u Austriji, a među putnicima su i Uroš Mitjev i Dragan Hančovski.
Olimpijski tandem Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek, uz trenera Dušana Ružičića, pripreme počinju u Solnoku (Mađarska).
Osim Igara u Rio de Žaneiru, srpske kajakše, u 2016. godini, očekuju: EP u Moskvi (jun), Svetski kupovi u Duizburgu, Račicama i Montemoru (maj i jun), dok će juniori i mlađi seniori imati naporan jul, kada ih očekuju Evropsko prvenstvo u Plovdivu (Bugarska) i Svetski šampionat u Minsku (Belorusija).
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa