7. januar 2016.7. jan 2016.
VK „Šabac“ startovao pripreme

Novi trener, stare ambicije

Dok se u Beogradu igra Evropsko prvenstvo u vaterpolu, šabački vaterpolisti ušli su u pripremni proces za prolećnu polusezonu u Prvoj A ligi. Pauza je za Šapčane završena drugog dana Božića, 8. januara.
Najteži deo priprema je prvih deset dana, kada se akcenat stavlja na fizičku spremu, kobinovanjem plivanja i rada u teretani.Taktika i uigravanje ostavljeni su za drugu polovinu januara.
U nastavak borbe za plej of i plasman među najbolje ekipe Srbije, Šapčani kreću sa određenim kadrovskim promenama. Tokom zime, na mestu šefa stručnog štaba, dosadašnjeg trenera, Dragana Strugara, zamenio je Balša Nikolić, koji je kao i njegov prethodnik, tokom igračke karijere, između ostalih, nastupao i za Šabac. Nikolić će voditi ekipu do kraja sezone. Članovi VK „Šabac“, više nisu ni centar, Boris Popović, odnosno bek, Ivan Rackov. Ovaj dvojac karijeru će, najverovatnije, nastaviti u Crvenoj Zvezdi. Što se dolazaka tiče, ekipi će se uskoro pridružiti Nikola Marković, pojačanje iz Crne Gore, a svakako će biti još novih imena u sastavu. Nekoliko vaterpolista je u opticaju.
- Čast i izazov za mene. Igrače poznajem, to su dobri momci, pravi profesionalci i tu sigurno neće biti problema. Idemo korak po korak. Prvo da obezbedimo plej of, a onda i tamo nemamo nameru da se predamo bilo kome – ističe novi strateg Šapčana.
Liga se nastavlja 6. februara, kada u Šapcu gostuje drugoplasirana „Banjica“.
TABELA: 1. ŠABAC 21; 2. Banjica 15; 3. Beograd 15......7. Taš 3; 8. ŽAK 0.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa