7. januar 2016.7. jan 2016.
MILOŠ GLADOVIĆ OTPUTOVAO U ISTANBUL NA KVALIFIKACIJE ZA OI

SreĆno MiloŠe

Posle 2015. godine, ako ne najuspešnije, onda jedne od najuspešnijih u dosadašnjoj karijeri, tevondista šabačkog Letnjikovca, Miloš Gladović, otputovao je juče u Istanbul na, verovatno, najvažnije takmičenje u karijeri, kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre. Borbe su na programu u subotu.
Miloš je u grupi od pet reprezentativaca Srbije koji će u Turskoj pokušati da obezbede vizu za Rio i rezervišu mesto u olimpijskom selu.
Put do ostvarenja sna neće biti lak, daleko od toga, a samo će finalisti obezbediti plasman u Brazil. Isti san deli 18 boraca u kategoriji do 58 kg, a da bi se plasirao među dva najbolja, Gladović mora savladati tri rivala. U sportskom kompleksu mesta ima za 16 tekvondista do 58 kg.
- Veliki izazov i veliki test za mene. Fizički sam se naporno pripremao, uveren sam da sam spreman, ali na ovakvim takmičenjima, neophodno je pokazati i psihičku snagu. Pritisak je ogroman. Tokom cele sezone se stvaraju pozicije, prave rezultati, napreduje se na rang listi, sve u cilju da se obezbedi plasman, a onda sve staje u jedan dan, jedan meč, jedan potez, jedan sekund. Želim da ostvarim svoje snove već sada, već ovog leta – ističe Miloš Gladović, najuspešniji tekvondista Srbije i Balkana u svojoj kategoriji.
Tokom prethodnih godina, Gladović je pokazao kvalitet neophodan za učešće na najmasovnijoj sportskoj smotri. Pozicijom na rang listi i titulama, deo olimpijskog turnira, između ostalih su: Rui Braganka (Portugal), Levent Tunkat (Nemačka) i Farsan Ašourzadeh (Iran), rivali sa kojima se Miloš vodio neizvesne borbe i koje je pobeđivao.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa