7. januar 2016.7. jan 2016.
PRVA OVOGODIŠNjA MANIFESTACIJA U OPŠTINI KOCELjEVA

TREĆA BRESNIČKA LIJA

Proteklog vikenda oko stotinu lovaca okupilo se u Bresnici na prvoj ovogodišnjoj manifestaciji na području koceljevačke opštine. Zasluge za organizaciju treće po redu hajke na bresničku liju pripale su Mioljubu Iliću Perinom, vođi lovaca iz ovog koceljevačkog sela.
- Okupilo se oko sto lovaca iz raznih krajeva Srbije. Ovo je treća hajka, najposećenija do sada. Ističem pomoć svih meštana Bresnice, niza Koceljevaca i našeg Lovačkog udruženja. Lovilo se na doček i pogon a učestvovali su psi srpski goniči i terijeri - rekao je Ilić.
Prilikom otvaranja hajke predsednik opštine Koceljeva ocenio je da ovakve i slične manifestacije vraćaju život selu.
- Ovo je treća po redu ovakva manifestacija organizovana na bresničkoj Vodici, gde su nekada organizovani vašari. Tradicija je nastavljena sada u drugom obliku. Mioljub je sa svojim lovcima i meštanima ovde sazvao i sve one koji su davno otišli iz ovog sela. Upriličili su lepo druženje uz jelo, piće i lutriju, a sve ovo vraća samom selu život - izjavio je Ilinčić.
Najstariji učesnik ovog skupa Ratko Milovanović iz Brdarice prisetio se početaka svoje lovačke karijere započete davne 1968. godine.
- Imao sam rusku pušku marke rozara. Lovio sam još kao dete, prvo zeca samo sa palijom. Tada se uglavnom lovio zec i lisica, a bilo je i dosta jarebica. Kasnije se lovio i fazan - priča Ratko.
Na trećoj bresničkoj lovačkoj manifestaciji dolijalo je šest lija.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa