7. januar 2016.7. jan 2016.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST DRŽAVOTVORNOG POKRETA

OPREZ, IZVRŠITELjI

Državotvorni pokret Srbije obaveštava građane Šapca, da su pojedina javna komunalna preduzeća Grada Šapca, predala veliki broj predmeta po osnovu neizmirenih obaveza izvršiteljima sa teritorije Mačvanskog okruga.
Imajući u vidu besparicu i ekonomsku neizvesnost u kojoj žive stanovnici Šapca i okoline, podsećamo da je zakonska procedura naplate potraživanja od strane privatnih izvršitelja izuzetno restriktivna i da je dovoljno da dužnik ne bude tri puta u stanu prilikom prijema tužbe izvršitelja i javnog preduzeća, da bi ona nakon objave na oglasnoj tabli Osnovnog suda u Šapcu postala izvršna. Nakon toga, građani nemaju nikakvu mogućnost žalbe niti osporavanja visine potraživanja javnog komunalnog preduzeća i jedino im preostaje da dug izmire u celosti ili da im izvršitelj zapleni imovinu.
S obzirom na navedeno, pozivamo građane Šapca da što je moguće redovnije izmiruju svoje obaveze, a da prilikom dobijanja tužbe izvršitelja obavezno ulože zakonom predviđen prigovor i na taj način zaštite svoja prava. Po ulaganju prigovora tužba javnog preduzeća nije više u nadležnosti izvršitelja, nego je predmet spora pred Osnovnim sudom u Šapcu. Po okončanju sudskog spora, u jednom broju slučajeva presuđeni iznos duga je manji od iznosa za koji ih je utužilo javno preduzeće, čiji je osnivač Republika Srbija ili Grad Šabac.
Državotvorni pokret Srbije, Grad

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa