7. januar 2016.7. jan 2016.
ČETVORKE U MATIJEVCU

VASILjEVIĆ Četvrti U JATU

Kako neko primeti tokom posete porodici Vasiljević koja je prvog dana u godini dobila i četvrtog sina jato zdrave dece se uvećava. Mladi roditelji Željko i Aleksandra 1988. i 1989. godište, su dobili malenog Luku koji uz Nenada, Nemanju i Nikolu čini sve brojniju bratiju na ponos dede Mila i babe Dikosave u odbrani od bele kuge koju ovaj kraj itekako uspešno vodi.
- Hteli smo ćerku ali, rodio se, na radost sin. Bogu hvala zdrav i prav narodski rečeno a ovaj gest opštinskih čelnika vraća nam nadu u sutrašnjicu koja će nadamo se biti bolja, kaže ponosni otac u skromnom domu sa samo oko hektar zemlje.
Iako skromnih sredstava opština Vladimirci po rečima predsednika Milorada Milinkovića ima predlog kojim bi se iskorenila bela kuga.
- Svaka majka koja rodi četvoro dece morala bi imati prosečnu platu i sve doprinose a potom penziju i tu bi bitka bila dobijena. Mi smo poklonili 30.000 dinara i darove za svu decu a biće toga još, prezadovoljan je predsednik.
Pomoćnik predsednika opštine Rade Kovačević širi spektar pomoći.
- Uradićemo im put. Pomoći ćemo i oko kuće. Da se urede. Da sve bude u korist zdrave porodice. Činićemo i druge poteze da bi im pomogli da se odvaže na rađanje jer to je jedini put da se poveća broj stanovnika opštine uveća, kaže Kovačević.
- Imamo različite vidove pomoći, pored materijalne, i redovnih poseta, trudićemo se da na sve rapoložive načine pomognemo da se porodica oseća zadovoljno. Sve smo im to predočili, kaže v.d. direktora Centra za socijalni rad Dragica Uzanović.
Na samom početku godine radost u domu Vasiljevića ali i selu i opštini. Deca su zdrava i napredna kao putokaz da se da svako stanje prevazići pa i toliko puta pominjano siromaštvo. Uz pomoć dobrih ljudi i lokalne samouprave kojoj su na ispraćaju uz poneku suzu izrekli beskrajnu zahvalnost.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa