7. januar 2016.7. jan 2016.
PREDSTAVNICI ŠABAČKE SEDME SILE PRIDRUŽILI SE PROTESTU “NOVINARI NE KLEČE”

MINISTARSKA UVREDA ZA PROFESIJU

Šabac je u ponedeljak, 11. januara, bio jedan od 13 srpskih gradova u kojem su novinari organizovali protest “Novinari ne kleče”. Novinari traže da ministar odbrane Bratislav Gašić bude smenjen sa funkcije zbog uvreda koje je izrekao novinarki B92 u Trsteniku kada je rekao da “voli novinarke koje lako kleknu”.
U Šapcu su protestvovali novinari “Glasa Podrinja”, “Podrinskih”, Radio televizija Šabac i As, kao i dopisnici agencije Beta, dnevnih listova “Danas” i “Blic”, i TV B92. Poverenik Nezavisnog udruženja novinara za Šabac Dragan Eraković, dopisnik “Danasa”, zadovoljan je odzivom kolega, jer se većina dopisnika centralnih medija odazvala pozivu.
- Protest je usmeren protiv seksističkih izjava ministra, ali i neprimerenog stava premijera koji ga još nije smenio. Njegov ostanak na mestu ministra nije samo uvreda za novinare i za profesiju, već i za sve građane Srbije – ističe Eraković.
Šabački novinari se nadaju da neće biti potrebe da organizuju nove proteste, jer će u međuvremenu Gašić biti smenjen sa funkcije.
N.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa