7. januar 2016.7. jan 2016.
AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ SE ODVIJA BEZ PROBLEMA

PO REDU VOŽNjE

Gradski i prigradski autobuski sabraćaj na području Šapca odvija se po planiranom rasporedu. Prevoznici su spremno dočekali i nastavak školske godine
Sneg u prvim danima nove godine nije izazvao veće probleme u autobuskom saobraćaju tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Osim prvog januarskog dana, kada se zbog obilnijih padavina teže dolazilo do pojedinih pocerskih sela, prevoz se odvijao po planiranom redu vožnju.
- Gradski autobuski prevoz se odvijao po uobičajenom redu vožnje. U prgradskom saobraćaju bilo je pojedinih problema na putevima koji nisu bili očišćeni prvog dana snežnih padavi, a kada se jedno vozilo i okrenulo na putu. Ipak, svi polasci su realizovani i nije bilo skraćivanja linija, tako da je opšta ocena da je prevoz u otežanim uslovima funkcionisao veoma dobro. Od ponedeljka 11. januara, na ulicama se nalazi još više vozila, zbog okončanja prvog dela zimskog raspusta i nastavka školske godine, kaže Petar Lončar, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj.
Trogodišnji ugovor koji prevoznici „Duga“, „Mis Miki turs“ i „Mačva ekspres“ imaju sa gradom ističe u junu sledeće godine. Ipak, pojedini prevoznici su već započeli modernizaciju voznog parka.
- „Mačva ekspres“ je prošle godine u prevoz uvela deset novijih vozila. Slično je uradila i „Duga“, koja od decembra prošle godine u svom voznom parku ima četiri autobusa novije proizvodnje. Prevoznici u potpunosti ispunjavaju sve odredbe iz ugovora koji je na snazi do polovine 2017. godine, kada će Gradska uprava zaključiti nove ugovore o gradskom i prigradskom saobraćaju na području Šapca, dodaje naš sagovornik.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa