14. januar 2016.14. jan 2016.
PRVO KOLO KUPA SRBIJE ZA KOŠARKAŠICE

Partizan ide dalje

ŽKK „Duga“ – ŽKK „Partizan 1953“ 73:87 (12:25; 25:14; 19:28; 17:20)
Hala „Zorka“. Gledalaca 500. Sudije: Petrović i Hadžić (oba S. Pazova). Delegat: Ćetojević.
ŽKK DUGA: Nedović, Lazić, Pajtić, Maletić 11, Stepanović 38, Ristić, Popović 3, Ćosić 11, Bošković 10, Topuzović. Trener: V. Stepanović.
ŽKK PARTIZAN: Ćirmanović, Nikolić 5, Ilić, M. Petrović 17, Milekić 2, Špikić 25, Dimitrijević 8, Milovanović 24, Stojanović, A. Petrović, Todorović, Miletić 6. Trener: M. Kaševac
Košarkašice „Duge“ završile su sa nastupima u Kupu Srbije za sezonu 2015/2016. U prvom kolu, Šapčanke je, u hali „Zorka“, savladao beogradski „Partizan“.
Bio je ovo duel ekipa koje se ne takmiče u najvišem rangu srpske ženske košarke, ali imaju dosta uspeha u svojim grupama Druge lige. Beograđanke su prve u grupi „Sever“ sa maksimalnim učinkom, dok je „Duga“ druga na jugu, odmah iza gradskog rivala, OKK Šapca, sa samo jednim porazom. Ipak, „Partizan“ je veliko ime i čini se da su, igračice domaćih, sa previše respekta ušle u ovaj meč. To ih je koštalo mnogo u prvoj četvrtini. Šapčanke su bile nedovoljno čvrste u odbrani, dopustile su mnogo otvorenih šuteva, što je „crno – belima“ omogućilo čak 13 razlike na prvoj pauzi. Tek u drugih deset minuta, „Duga“ se oslobodila pritiska, zaigrala dobro, dominirala na meču, potpuno se vrativši u igru. Olga Stepanović je nosila svoj tim do zaostatka od samo jednog koša na poluvremenu. Istim ritmom se nastavlja i u trećoj četvrtini, Šapčanke dolaze do potpunog preokreta i prve prednosti. Ipak, Beograđanke se brzo vraćaju, preuzimaju vođstvo, a potom stvaraju i razliku, ponajviše zahvaljući Petrović i Milovanović, a prema mišljenju većine gledalaca, udeo je imao i sudijski par Petrović – Hadžić. Partizan je imao sigurnu prednost i nije je ispuštao do kraja. Bilo je trenutaka kada su domaće uspele da priprete, ali ne i da, još jednom, preokrenu rezultat.
Ovo je kraj za šabački klub u najmasovnijem takmičenju i sva pažnja se usmerava na nastavak Druge lige.
D.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa