14. januar 2016.14. jan 2016.
SUPER LIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠICE – 10. KOLO

Bodovi odlaze u Šumadiju

ŽRK “Medicinar” – ŽRK “Radnički” 28:35 (16:17)
Sala Gimnazije. Gledalaca 650. Sudije: Sekulić i Jovandić (oba Pančevo). Delegat Černoh (Kovin). Sedmerci: Medicinar 7(5); Radnički 7(6). Isključenja: Medicinar 10, Radnički 14 minuta.
ŽRK MEDICINAR: Vragolić 1, Milošević 3, Čvorić, Mandić, Matić, Radović (kap) 10 (5), Ručnov 2, Karić, Šimšić 13 odbrana (1), Đurković 3, Kukić, Bojanić 1, Ninković 8, Andrić. Trener: Ž. Kukić.
ŽRK RADNIČKI: Ćosić, Petrović, Prijović 5, Tanić, Radosavljević 11 (5), Radović, Simić 5, Lukić 5, Risović (kap) 13 odbrana (2), Dukić 1, Tatar, Kulić, Todorović, Janjušević 8. Trener: A. Radosavljević
Šabački “Medicinar” nije uspeo da iznenadi aktuelne šampionke. “Radnički” iz Kragujevca u 10. kolu Super lige Srbije za rukometašice, odneo je bodove iz Šapca. Domaće su bile ravnopravne 2/3 utakmice, ali je jedan loš period bodove odneo u Šumadiju.
Do 40. minuta, bio je ovo potpuno izjednačen duel. Šapčanke su aktuelnim šampionkama parirale u svakom segmentu igre. “Medicinar” je bolje ušao u meč. Ubrzo došao do prednosti, a u dva navrata, ona je iznosila i tri gola. Posebno se, na startu, isticala Nada Ninković. S’ levog krila je bila nepogrešiva i uvek imala rešenje za reprezentativnog golmana Jovanu Risović. Ubrzo, pridružuje joj se i Ana Radović. Iskusni dvojac nosi ekipu do prednosti tokom prvog dela. Ipak, faktor koji je držao Kragujevčanke u meču, u tom periodu, bila je Anđela Janjušević. Golovima u nizu čuvala je priključak, a potom, u poslednjoj sekundi poluvremena, asistirala Jovani Prijović, koja je svom timu donela prednost 17:16.
Nije to pokolebalo domaće. Već na početku drugog dela, vraćaju prednost, ali se mahom igra gol za gol.. Između 40. i 50. minuta usledila je serija ekipe iz Šumadije. Janjušević je pogađala i asistirala, efikasnošću joj se pridružuju i Sanja Radosavljević, odnosno Jovana Prijović. Često su gošće imale igračku prednost na parketu, dok je, na svoj gol, “zavesu spustila” Risović. Serijom 7:1, “Radnički” otklanja dileme oko pobednika, a meč uvodi u potpunu izvesnost. U završnici je viđeno više golova, ali se rezultatska razlika nije osetnije menjala.
U narednom kolu, “Medicinar” je ponovo domaćin, ali Šapčanke ovaj put, očekuje znatno lakši posao. U goste dolazi poslednjeplasirana “Minakva” i “Medicinar” će svakako imati ulogu apsolutnog favorita.
D. Blagojević

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa