14. januar 2016.14. jan 2016.
KONFERENCIJA SRPSKOG POKRETA DVERI

PROBUDITI SVEST GRAĐANA

Srpski pokret Dveri i Ekološko udruženje Koceljeve održali su zajedničku konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na predstojeće izbore i privredu u Koceljevi. Izbore dočekuju spremni i, kako navode, cenzus nije pitanje za koaliciju DVERI-DSS. Član Glavnog odbora Dveri Zoran Mićić naglasio je da se privreda u regionu „svela na lepe želje“ i očekivanja tuđe pomoći.
-Transver stanica u Koceljevi koja se radi je donacija Holandske vlade, koju su doneli građani Koceljeve svojim protestima i blokadama divlje deponije. Ostatak, koji će pripasti da opština Koceljeve radi, tek će se pokazati kolika je njihova sposobnost. Fabrika pirotehnike, koja se nalazi u sred naselja u Koceljevi, i koja je trebala uz velike pompe kako to čine opštinske vlasti, početi sa radom u maju 2015. i da zaposli 300 ljudi. Bilo je već testiranja i odabira ljudi koji će početi sa radom. Otvaranje je pomereno za novembar, biće konačno otvoreno 2016. verovatno zbog izbora pa da se dobiju poeni. Ustaljen princip pred izbore. Fabrika “Karina Moda” registrovana u Novom Sadu kao i mnoge druge velike firme u Koceljevi a koje plaćaju porez drugim opštinama zbog prijava svojih firmi, od toga nema Koceljeva nikakvu korist. Da se ne shvati pogrešno da smo mi protiv bilo koga, ali postojale su dve velike firme za proizvodnju obuće i obe su upropašćenje i sada su na prodaju. Početni kapital firme “Karina Moda” je milion dinara, a država ulaže 1,32 miliona evra. Zbog čega država pomaže strane firme a svoje uništava pitanje je za sve, naveo je na konferenciji član Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri Zoran Mićić.
On je još dodao da fabrika „Rauh“ u Koceljevi zapošljava samo 40 radnika iz ovog mesta. Podsetio je da je nekada na tom mestu bila fabrika ,,Voćar“ koja je zapošljavala preko 300 radnika i imala kooperante iz Koceljeve i drugih opština koje su ovu fabriku snabdevali voćem i povrćem. Dveri smatraju da najveću odgovornost za trenutnu situaciju u privredi te opštine snosi bivši predsednik a sadašnji poslanik Veroljub Matić.
-Za vreme vladavine ovog istog poslanika koji je onda bio u sasvim drugoj političkoj priči prodata je fabrika „Voćar“ a radnici ove fabrike nisu dobili nikakva obeštećenja koja im sleduju. “Rauh” uvozi koncentrate iz drugih država i uz jeftinu vodu i radnu snagu dobija ogroman profit. Kakva je tu dobit za Koceljevu? Pešački most koja je donacija Norveške vlade je dostigao vrhunac gradnje jer je ostalo još samo da se uradi pokretni lift, pošto preko ovog mosta ne mogu prelaziti starije osobe, majke sa decom, invalidi od prevelikog broja stepenika. Znači promašaj za promašajem ali se i dalje predstavlja kao veliki uspeh a sve u svrhu dobijanja poena, rekao je Mićić.
Članovi Dveri kažu da se ne radi o političkoj igri, već da žele da probude svest građana. Istakli su da se Dveri zalažu za domaću privredu i poljoprivredu, za dobijanje subvencija, a ne da se upropašćuje svoje a finansiraju strane firme. Dveri smatraju da ćemo za te strane firme uvek biti sluge koje će da rade za sitne pare pa kad im se ukaže bolja prilika sve će to napustiti i otići.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa