14. januar 2016.14. jan 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: URAĐENA ŠESTA TRAFO STANICA

PREPOROD ZA MESARCE

U selu Mesarci početak ove godine doneo je rešenje decenijskog problema. Trafo stanica koja je bila preka potreba postavljena je prošlog četvrtka i, tako po tvrdnji svih učinila život za oko 200 građana mnogo kvalitetnijim, pošto se teško živelo uz struju koju su do tog dana imali. Sve to ih nije koštalo ni dinara pošto su posao nosili “Elektrodistribucija” Šabac i Direkcija za puteve opštine Vladimirci.
- Prvo moram da se zahvalim direktoru “Elektrodistribucije” Dejanu Jovanoviću koji je učinio mnogo. Zatim da podsetim da smo od septembra prošle godine uradili šest trafo stanica. Ova je snage 160 kilovat ampera i vrednosti 1,3 miliona dinara. Znajući u kakvom je stanju bila niskonaponska mreža ovo je veliki pomak ali tu nikako nećemo stati jer brojni poslovi nas čekaju gde je rešenje pitanja niskonaponske mreže itekako bitno, referiše o urađenom pomoćnik predsednika opštine Vladimirci Rade Kovačević.
Pomoćnik direktora Direkcije za puteve Ivan Vuković dodaje da je izvesno da će se raditi puno a da je zatečeno stanje bilo alarmantno.
- Niskonaponska mreža je u mnogim selima bila veliki problem a mi smo ove godine obezbedili za tu namenu mnogo više para. Radiće se sa prioritetom na ruralne prostore gde je struja nemerljivo bitna. Tu opet moram istaći “Elektrodistribuciju” u Vladimircima koja je predvođena prvim čovekom Nikolom Kuzmanovićem uradila veliki posao, kaže pomoćnik direktora Direkcije za puteve.
Meštani Mesaraca su presrećni jer po rečima Branke Sudar predstavnice mlađih ljudi koji će zasigurno ostati u selu gde su uslovi pristojni, do rešenja ovog pitanja ni televizijski program se nije mogao gledati.
- Kucali smo na mnoga vrata i niko se nije odazivao. Hvala lokalnoj samoupravi koja je učinila život u ovom kraju lakšim, a samim tim i olakšan put do ostajanja na pradedovskim ognjištima.
Samom postavljanju prisustvovalo je stotinak građana, narodski rečeno očima ne verujući. Dugo snevano se ostvarilo. Neko reče da će to biti preporod za Mesarce.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa