14. januar 2016.14. jan 2016.
LOVCI ODRŽAVAJU TRADICIJU

HAJKA NA DRINSKU LISICU

Proteklog vikenda na lovnim terenima Plaža i Radina bara u mačvanskom priobalnom delu Drine, održana je tradicionalna, ovoga puta treća Hajka na drinsku lisicu, koju je uspešno organizovalo Lovačko udruženje “Mačva” Bogatić. Predhodne dve bile su u Salašu Crnobarskom i Crnoj Bari, zašta su se pobrinule tamošnje lovačke sekcije.
Ovoka puta učešće je uzelo oko 150 lovaca, od kojih su pored članova domaćeg Lovačkog udruženja Mačva, učešće uzele i njihove kolege iz Lovačkog udruženja “Sele Jevtić” Šabac, “Sloga” Lipolist, “Rajac” iz Ljiga, “Tamnava” iz Koceljeve, “Vukovi sa Drine” iz Zvornika, “Vojvoda Mišić” iz Mionice, “Fazan” iz Vladimiraca i “Srem-Mačva” iz Sremske Mitrovice.
Ovom prilikom za par sati lova odstreljene su tri lisice. To je pošlo za rukom Ivanu Daničiću članu Lovačkog udruženja “Mačva”, Veljku Radivojeviću lovcu iz Ljiga i Predragu Urkalu iz Vladimiraca. Oni su nagrađeni zahvalnicama, peharima i knjigom autora Milovana Kojića iz Klenja.
Potom je održana velika lovačka zabava u restoranu” Kod Ujkinog” u Bdovincima, gde je bila i lutrija, a glavnu nagradu, lovačku pušku osvojio je Darko Maletić, mladi lovac iz Bogatića.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa