14. januar 2016.14. jan 2016.
SVAKOGA DANA PET MINUTA TIŠINE U DOMU ZDRAVLjA

I SEĆANjE I PROTEST

Radnici šabačkog Doma zdravlja svakodnevno u 13 časova na pet minuta prekidaju svoj rad i odaju poštu svojoj tragično stradaloj koleginici Ljubinki Popović. Ovaj vid protesta će, kažu, nastaviti do ispunjenja njihovih zahteva.
Direktor Doma zdravlja dr Miroslav Popović napominje da je to najmanje što mogu da urade za svoju koleginicu, a istovremeno da istaknu nezaštićen položaj zdravstvenih radnika.
-Svakodnevno smo na udaru neprikladnih reči i postupaka. To nam upućuje vrlo mali broj pacijenata, ali videli smo kako je kulminiralo. Nastavićemo akciju „Pet minuta tišine za pravo na rad i život“ sve dok se Zakon ne izmeni tako da zdravstveni radnici budu zaštićeniji. Pacijenti su svesni da i oni mogu da pomognu donošenje novog zakona tako što će se solidarisati sa nama, smatra Popović.
Upravni odbor Doma zdravlja je usvojio Proceduru postupka prijavljivanja verbalnih i fizičkih pretnji i napada na zaposlene u ovoj ustanovi, od strane pacijenata ili njihove pratnje. Direktor DZ ističe da će se svaki nemio događaj od sada prijaviti nadležnim organima, kako bi se „zlo saseklo u korenu“ i da se tragedija koja se dogodila prošle sedmice više nikada ne ponovi.
-U Domu zdravlja više nikada neće biti isto kao što je bilo. Saosećamo se sa porodicom nastradale Ljubinke. Duboko u našim dušama osećamo bol i gnušanje na taj podmukli čin i zverski akt koji je odneo jednu plemenitu osobu, rekao je Popović.
Petominutnu tišinu u ponedeljak su ispoštovali svi pacijenti koji su se našli u čekaonici. Veliki broj njih. Ipak, niko nije želeo javno da prokomentariše dešavanja u Domu zdravlja.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa